ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Είναι δράσεις του INNOVATHENS που έχουν ως στόχο την ενημέρωσή σου πάνω στο τί συμβαίνει στο χώρο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας της Αθήνας και τη γνωριμία σου με τους παράγοντες που πρωταγωνιστούν σήμερα στο εν λόγω οικοσύστημα. Οι εκδηλώσεις αυτές, αφορούν τους παρακάτω θεματικούς άξονες:

  • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 1: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Στον κύκλο αυτό ξένοι ειδικοί αναφέρονται στην εμπειρία των χωρών τους στα θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

  • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Επιχειρηματίες από διαφορετικά μεταξύ τους καινοτομικά πεδία και με μακρά εμπειρία στο επιχειρείν παρουσιάζουν την εταιρεία τους, τις επιτυχίες της αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησαν στην επιχειρηματική τους πορεία και δείχνουν σε νέους ανθρώπους ότι το να επιχειρεί κανείς καινοτομώντας είναι απολύτως εφικτό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ

Το INNOVATHENS προσφέρει ένα σταθερό βήμα για την παρουσίαση νέων ιδεών και αποτελεί τον ιδανικό τόπο για τη δημιουργία νέων σχημάτων με στόχο την ωρίμανση τέτοιων ιδεών σε επιχείρηση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα προγράμματα εκπαίδευσης και ενίσχυσης / ενδυνάμωσης που προσφέρονται στο INNOVATHENS αφορούν:

Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων: Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές από την πλευρά των στρατηγικών εταίρων του κόμβου, της εταιρίας Samsung και των μελών των συνεργαζόμενων συνδέσμων, αλλά και υψηλού επιπέδου ειδήμονες, συνεργάτες του INNOVATHENS, παραδίδουν μαθήματα και σεμινάρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού ή/και την υποστήριξη και συντήρηση προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Ειδικές δεξιότητες απαραίτητες για την πολύπλευρη ανάπτυξη μιας επιχείρησης: Το INNOVATHENS σε συνεργασία με πανεπιστημιακές μονάδες, συνδέσμους επιχειρήσεων, ερευνητικά κέντρα και εταιρίες συμβούλων οργανώνει και προσφέρει δωρεάν κύκλους σεμιναριακών μαθημάτων σε θέματα όπως: Business Development, Marketing, ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, στρατηγικός σχεδιασμός, διαφοροποίηση δραστηριοτήτων, δημιουργία ή ένταξη σε επιχειρηματικά δίκτυα, ανεύρεση κατάλληλου προσωπικού.

Παράλληλα στο INNOVATHENS λειτουργούν κύκλοι μαθημάτων που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας από άνεργους ή την επαγγελματική (μετ)εξέλιξη στελεχών που ήδη απασχολούνται: παρουσίαση προσωπικού προφίλ, διαπραγματευτικές ικανότητες, ενίσχυση συνεργατικότητας, ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων κ.α.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ INNOVATHENS

Στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, το INNOVATHENS προσφέρει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε νέες, υπό σύσταση ή ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να ωριμάσουν, να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους ή να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Στις υπηρεσίες αυτές συμπεριλαμβάνεται η παροχή γνώσεων και συμβουλών σε σειρά θεμάτων όπως:

  • η οικονομική διαχείριση
  • η σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων
  • η λογιστική υποστήριξη
  • το μάρκετιγκ
  • οι εξαγωγές
  • η νομική κάλυψη και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων
  • οι τεχνικές αναζήτησης και ανεύρεσης της αναγκαίας χρηματοδότησης
  • η χρήση νέων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την ανάπτυξη, τελειοποίηση και προώθηση καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Στο INNOVATHENS λειτουργούν κάθε τόσο θεματικές εκθέσεις καινοτομίας όπου μπορεί κανείς να δει τα σύγχρονα επιτεύγματα νέων, καινοτομικών ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν υπερβεί τα ελληνικά σύνορα και κατακτούν ήδη τις ξένες αγορές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Στα φεστιβάλ καινοτομίας του INNOVATHENS παρουσιάζονται κυρίως προϊόντα ή υπηρεσίες εταιρειών αλλά και επιχειρηματικών σχημάτων, ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών και τεχνολογικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα φεστιβάλ κορυφώνονται με το διαγωνιστικό μέρος και τη βράβευση των πιο ελπιδοφόρων ιδεών, προτάσεων ή σχεδίων, καθώς και πρωτοτύπων ή ώριμων καινοτομικών προϊόντων.