Η εκδήλωση

H  SciFY και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, την 7η SciFY Academy με θέμα: Οι τεχνολογίες σύνθεσης και αναγνώρισης ομιλίας “Χωρίς οθόνη & πληκτρολόγιο!». Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Αυτό το μήνα, o Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας INNOETICS, και o Νάσος Κατσαμάνης, ερευνητής του Ε.Κ. Αθηνά και συνιδρυτής της εταιρίας beenotes μας εισάγουν στις τεχνολογίες της σύνθεσης ομιλίας (text-to-speech) και αναγνώρισης ομιλίας (speech-to-text). Στο 1ο μέρος του σεμιναρίου – “Κοίτα, μπορώ και χωρίς οθόνη!”, ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης θα μας παρουσιάσει τις έννοιες και τις εφαρμογές/λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία συνθετικής ομιλίας και η μετατροπή κειμένου σε προφορικό λόγο, διευκολύνοντας την καθημερινότητα ατόμων με δυσκολία στην ανάγνωση, αλλά και στον τρόπο που επικοινωνούμε με τους υπολογιστές. Στο 2ο μέρος – “Κοίτα, μπορώ και χωρίς πληκτρολόγιο!», ο Νάσος Κατσαμάνης θα μας μιλήσει για την τεχνολογία της αναγνώρισης ομιλίας, τη μετατροπή δηλαδή του προφορικού λόγου σε κείμενο, καθώς και για παραδείγματα χρήσης και εφαρμογής της τεχνολογίας αυτής από επαγγελματίες, άτομα με κινητικές δυσκολίες ή όλους μας, στο περιβάλλον του σπιτιού ή στο κινητό.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει περιγραφή των εφαρμοσμένων τεχνολογιών σύνθεσης και αναγνώρισης ομιλίας, ανάλυση των σύγχρονων αποτελεσμάτων των εφαρμογών αυτών και συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις πάνω στους συγκεκριμένους τομείς. Όπως πάντα η παρουσίαση θα περιλαμβάνει πρακτική εφαρμογή μέσω προβολής παραδειγμάτων, ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις κοινού (Q&A).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών γενικότερα, σε εταιρείες Broadcasting και Media, κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ειδησεογραφικά και ενημερωτικά sites, φορείς τηλεπικοινωνίας, οργανισμοί για βελτίωση υπηρεσιών τους και φυσικά σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Θα προηγηθεί μία δεκάλεπτη mini-παρουσίαση, η οποία θα αφορά την νέα βελτιωμένη έκδοση του ICSee. Μίας εφαρμογής που έχει δημιουργήσει η SciFY και απευθύνεται σε άτομα με μειωμένη όραση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Είσοδος ελεύθερη – Δήλωση συμμετοχής: εδώ

Δείτε το Πρόγραμμα εκδήλωσης: εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές: εδώ

 

Το πρόγραμμα

  • 20 Ιανουαρίου 2016
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή