Η εκδήλωση

Η ελληνική κοινότητα χρηστών OpenStack έρχεται την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στο Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS σε μία νέα συνάντηση για τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα και υπολογιστικών υποδομών cloud.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις έννοιες της αποθήκευσης δεδομένων σε υπολογιστικά περιβάλλοντα cloud, τις δυνατότητες  που προσφέρονται μέσω της ανοιχτής πλατφόρμας OpenStack και κυρίως για τις τεχνολογίες που  υλοποιούν τα παραπάνω.

Ειδικότερα, η ελληνική κοινότητα χρηστών OpenStack θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες που διαθέτει η πλατφόρμα για την αποθήκευση δεδομένων, και θα αναφερθεί στις εφαρμογές Glance, Cinder και Swift, την αρχιτεκτονική και τις δυνατότητές τους, με παραδείγματα χρήσης.

Επιπλέον, θα συζητηθούν και άλλες δημοφιλείς  εφαρμογές, όπως το Ceph.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 19:00 – 19:05 Καλωσόρισμα – Θανάσης Παραθυράς, Διοργανωτής #OSATH
  • 19:05 – 19:50 Ομιλία “Data storage in clouds” – Θανάσης Παραθυράς
  • 19:50 – 20:10 Διάλειμμα
  • 20:10 – 21:00 Ανοιχτή συζήτηση μελών και επισκεπτών

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

 

Τι είναι το OpenStack;

Το OpenStack είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες infrastructure as a service (IaaS) υποστηριζόμενη από περισσότερες από 200 εταιρίες του χώρου, και κύριος στόχος της είναι να αποτελέσει την απλή λύση για τη διαχείριση και διάθεση υπολογιστικών πόρων στο σύγχρονο κέντρο δεδομένων (datacenter).

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την ελληνική κοινότητα Openstack μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα

  • 22 Απριλίου 2015
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή