Ημερίδα Παρουσίασης του Έργου European Digital Bootcamps (EDIBO)

edibo_15.12.18Το έργο European Digital Bootcamps (EDIBO) είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία επτά φορέων από έξι χώρες της Ευρώπης και αποσκοπεί στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων από νέους κάτω των 30, εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (NEETs). Τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια (Bootcamps) που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έργου, με την οργανωτική ευθύνη των επτά φορέων, θα πραγματοποιηθούν σε έξι (6) κύκλους, διάρκειας δέκα (10) εβδομάδων ο καθένας και θα δώσουν την ευκαιρία σε συνολικά 1.050 νέους να αποκτήσουν πολύτιμη για το επαγγελματικό τους μέλλον τεχνογνωσία που θα τους βοηθήσει να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι κύκλοι των Bootcamps θα διοργανωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και συνολικά θα λάβουν μέρος 125 νέοι.

 

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:

 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ (Ελλάδα) – Επικεφαλής εταίρος του έργου

 Institute for Youth Initiatives and Innovations (Bουλγαρία)

 Foundation for Society (Λετονία)  Integration Center (Λιθουανία)

 National Craftsmen Confederation Lecce (Ιταλία)

 Polytechnic University of Valencia (Ισπανία)

 FORMA.LAB SRL (Ιταλία)

 

Το Σάββατο 15/12/2018 (ώρα έναρξης 10:00), στο Novus City Hotel στην Αθήνα (Καρόλου 23, Πλατεία Καραϊσκάκη), όλοι οι εταίροι μαζί παρουσιάζουμε, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, το σύνολο του έργου και ανοίγουμε μια συζήτηση με νέους, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις επιμορφωτικές δράσεις του έργου, με επιχειρήσεις που επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους άτομα με εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες και λοιπούς φορείς του τομέα της αγοράς εργασίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλίες και οι φορείς ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στο www.3ts.gr. Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση θέσης στο info@3ts.gr.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.