Συγχαρητήρια Heliix και Nutrinsider! Είμαστε περήφανοι!

Η Heliix και η Nutrinsider, δύο από τις ομάδες που μπήκαν στον επιχειρηματικό επιταχυντή του Innovathens, απέσπασαν πρόσφατα σημαντικά βραβεία.

Αναλυτικότερα, οι δημιουργοί της Heliix ήταν οι νικητές του Hellenic Entrepreneurship Award 2015. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2015 τις 3 επιχειρηματικές προτάσεις που βραβεύτηκαν κατά τη φετινή διοργάνωση. Κατά τη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερα από 730 επιχειρηματικά σχέδια. Οι νικήτριες εταιρείες λαμβάνουν χρηματοδότηση, συμβουλευτική καθοδήγηση καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

H συσκευή Phaethon, που αποτελεί το πρώτο προϊόν της εταιρείας Heliix, βασίζεται σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Μετά τη βράβευσή του ως app της χρονιάς 2015 από το Infocom Mobile World, το Nutrinsider απέκτησε μία νέα τιμητική βράβευση τον Ιούνιο, το Silver στην κατηγορία App for Consumers στο πλαίσιο των Cyta Mobile Excellence Awards.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ελληνικό app που λειτουργεί ως σύμβουλος έξυπνων αγορών και υγιεινής διατροφής για τους καταναλωτές, αλλά και ως μέσο επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις εμπορίας και παραγωγής τροφίμων, ποτών και λοιπών προϊόντων καθώς και των supermarkets. Το nutrinsider που έχει ήδη ξεπεράσει τους 10.000 χρήστες, είναι μία δωρεάν υπηρεσία για κινητά με λειτουργικό android & iOS.

Συγχαρητήρια Heliix και Nutrinsider! Είμαστε περήφανοι!