Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities – Ελένη Κατσιαδάκη, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Πατηνιώτης, Γιώργος Πετάσης

Η 25η SciFY* Academy με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities» είναι πια διαθέσιμη online, στο site του INNOVATHENS powered by Samsung! Αν είσαι επαγγελματίας, ερευνητής ή φοιτητής της πληροφορικής, των ανθρωπιστικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών ή αν τρέφεις ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα θέματα και τη αλληλεπίδραση τους και επιθυμείς να μάθεις περισσότερα από τους ειδικούς, τώρα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις όλα όσα παρουσιάστηκαν στην 25η SciFY Academy που πραγματοποιήθηκε στο INNOVATHENS, σε συνεργασία με τη SciFY και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Με επίκεντρο τις ανθρωπιστικές επιστήμες, η εκδήλωση παρουσιάζει ερευνητικές ομάδες, υποδομές, πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα έργων και αναλύει τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακότητα μετασχηματίζει την έννοια της προσωπικής ταυτότητας, εστιάζοντας στο Digital Humanities.
*Η SciFY Academy ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα ως εργαλεία, καθώς και το πώς αξιοποιούνται σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.