Ο 8ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή

του INNOVATHENS – o 4ος που αφορά στις Πολιτιστικές και ΔημιουργικέςΒιομηχανίες- πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SMATH και λειτουργεί ως μία από τις συνολικά 7 creative nests που έχουν δημιουργηθεί στις 6χώρες στην περιοχή της Μεσογείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία, Ελλάδα). Σε αυτόν επιλέχθηκαν να συμμετέχουν 14 ομάδες, 14 καινοτόμες ιδέες, start-ups και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Creative & Cultural Industries (CCIs).

Μέσα από το 3μηνο πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, οι ομάδες αυτές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες παρακολουθούν workshops και σεμινάρια management, marketing, οικονομικών και επενδύσεων, εκπαιδεύονται για να παρουσιάζουν την ιδέα τους σε pitching events, συμμετέχουν σε working labs και study visits σε χώρους πολιτισμού (Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΠΙΟΠ), εξελίσσουν καθημερινά τις ιδέες τους, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν απόψεις και καλές πρακτικές και σχεδιάζουν μαζί νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες.

360° Points of View

360° Points of View

Η 360° Points of View ιδρύθηκε στα τέλη του 2019 με βασική ιδέα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης, μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και, ειδικά, της τεχνολογίας 3D. Για την 360° Points of View, το μέλλον της ενημέρωσης, προώθησης και προβολής προϊόντων και πραγματικών χώρων βρίσκεται στον συνδυασμό των 3D και του Internet. Τον Οκτώβριο του 2019, παρουσίασαν την «3D Εικονική Περιήγηση» χώρων, την οποία και επιχειρούν να κάνουν γνωστή στην ελληνική αγορά. Οι εφαρμογές της «3D Εικονικής Περιήγησης» είναι ανεξάντλητες και έχουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, η βιομηχανία, οι τέχνες και ο πολιτισμός. Σκοπός της 360° Points of View είναι να παρουσιάσει στην ελληνική αγορά τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να προσφέρει στους συνεργάτες της μοναδικές τεχνολογίες προβολής και προώθησης που θα τους ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.
www.360pointsofview.gr

ART in HOTEL

ART in HOTEL

Το ART in HOTEL έχει όραμα να συνδέσει την τέχνη με τα ξενοδοχεία, δημιουργώντας ένα δίκτυο τουρισμού – πολιτισμού και πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Για να το επιτύχει αυτό, χρησιμοποιεί εργαλεία όπως εναλλασσόμενες εκθέσεις τέχνης, ελληνική και διεθνής δικτύωση, ψηφιακή πλατφόρμα, σήμα ART in HOTEL, Marketing Box, συμβουλευτικές υπηρεσίες και προϊόντα (ψηφιακά και μη) προς τα ξενοδοχεία και τους καλλιτέχνες. Σκοπός του ART in HOTEL είναι να προσφέρει πολιτιστικές εμπειρίες για τον επισκέπτη, ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση υπηρεσιών, βελτίωση της οικονομικής απόδοσης ξενοδοχείων (κάθε κατηγορίας), διεύρυνση και αναβάθμιση της πολιτιστικής παρέμβασης και άνοιγμα σε νέες αγορές των καλλιτεχνών.

Caravan Creative Lab

Caravan Creative Lab

Το Caravan Creative Lab είναι μια πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού με σκοπό την καλλιτεχνική διαμόρφωση χώρων. Ένα καραβάνι που μετακινείται από χώρο σε χώρο, στοχεύοντας στη μελέτη των διαφορετικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών που παρουσιάζει ο καθένας και μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης στην αξιοποίηση και την ανάδειξή τους. Το CCL φιλοδοξεί μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την καλλιτεχνική δημιουργία και τον επαναπροσδιορισμό χώρων με ιστορία και προσωπικότητα. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάδειξη καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων, παρουσιάζοντας ομαδικές εκθέσεις και φιλοξενώντας μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances. Κατά τη διάρκεια παραμονής του το CCL καλεί τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο εμπνευσμένο από το χώρο φιλοξενίας.

Creators of Cosmos

Creators of Cosmos

Η Creators of Cosmos S.M.P.C. είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που σχεδιάζει και παράγει σενάρια για Παιχνίδια Ρόλων Φυσικής Κλίμακας (Live Action Role Playing Games) και τα χρησιμοποιεί σε τέσσερις άξονες επαγγελματικής δραστηριότητας: Τουρισμός – Πολιτιστικές Βιομηχανίες – Gaming – Οικονομία της Γνώσης. Τα παιχνίδια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία διαχείρισης προορισμών, δια βίου μάθησης, ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, αντιμετώπισης των κοινωνικών αποκλεισμών, όπως επίσης στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων.   

www.creatorsofcosmos.com

MAST DESIGN

MAST DESIGN

Το MastDesign είναι μια νεοφυής επιχείρηση που φιλοδοξεί να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής μέσω του design. Μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων από τους τομείς των ανθρωπιστικών σπουδών και designers, το MastDesign επιχειρεί την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών , όπως αυτά θα προκύπτουν από τη συμμετοχική, επιτόπια έρευνα εθνολογικών ομάδων.
Μέχρι σήμερα, η επιχείρηση ασχολείται με τη σχεδίαση αναμνηστικών ειδών (souvenirs), όπως μαντήλια, totebags, μαξιλάρια κ.ά., που προέρχονται από λαογραφική έρευνα, με σκοπό να προβάλλουν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της εξεταζόμενης ομάδας αλλά και στοιχεία του υλικού και άυλου πολιτισμού της.

Part Education

Part Education

Η Part Education παρέχει έναν εναλλακτικό, συνδυαστικό τρόπο εκμάθησης αγγλικών. Τα μαθήματα προσφέρονται μεμονωμένα αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι διασκεδαστικά και εντάσσουν θέματα STEAM (επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά). Δίνεται ένα θέμα στους συμμετέχοντες κι αυτοί ανακαλύπτουν, κάνουν ερωτήσεις, δημιουργούν. Τα μαθήματα ενθαρρύνουν καινοτόμες δεξιότητες του 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

www.partedu.com

ReCompulsive Behaviours

ReCompulsive Behaviours

Η καλλιτεχνική συλλογικότητα ReCompulsive Behaviours ιδρύθηκε το 2016 στην Αθήνα. Συνδυάζοντας την τέχνη, τον ακτιβισμό, την εκπαίδευση και την έρευνα, στοχεύει στην κοινωνική ισότητα, στην συμπερίληψη και στην αποκατάσταση της συλλογικότητας. Οι ReCompulsive Behaviours επιχειρούν τη διαμόρφωση ενός κόσμου όπου η καλλιτεχνική πρακτική θα συμπίπτει με την κοινωνικοπολιτική συμπεριφορά και οι τέχνες θα αποτελούν εργαλείο για την ενθάρρυνση των κοινοτικών πρακτικών και θεσμικών αλλαγών. Το ενδιαφέρον των ReCompulsive Behaviours έγκειται στη συλλογική διάσταση της κοινωνικής εμπειρίας και στην πολιτική διάσταση της συλλογικότητας και για αυτό το λόγο η δουλειά της παρουσιάζεται στο δημόσιο χώρο της πόλης ή σε σημεία ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους.

www.recobe.net

Script-Up

Script-Up

Το Script-Up είναι ένα social network που δίνει τη δυνατότητα στους σεναριογράφους απ’ όλο τον κόσμο να διαφημίσουν το σενάριό τους για ταινίες, σειρές, θεατρικές παραστάσεις, βιβλία και βιντεοπαιχνίδια περιληπτικά μπροστά στο κοινό και σε παραγωγούς. Η αξιολόγηση/κριτική των αναγνωστών θα αποτελεί για τους υποψηφίους παραγωγούς/εκδότες που αναζητούν νέες ιδέες ο πρώτο μήνυμα για το πόσο αρεστό είναι ένα σενάριο σαν ιδέα στο κοινό, ώστε οι ίδιοι να ζητήσουν να το διαβάσουν ολοκληρωμένο και στη συνέχεια να το υλοποιήσουν.

The Happy Act

The Happy Act

Το TheHappyAct είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 και ασχολείται με τη δημιουργία λύσεων προσβασιμότητας για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Το 5% του ελληνικού πληθυσμού επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από τον αυτισμό. Η ασυμβατότητα χώρων και υπηρεσιών δυσχεραίνει την πρόσβαση του πληθυσμού αυτού σε πολιτιστικές και καθημερινές δραστηριότητες. Το The Happy Art δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα άτομα αυτά να απολαμβάνουν απροβλημάτιστα τον κινηματογράφο, το θέατρο, την επίσκεψη στο μουσείο, το shopping και λοιπές δραστηριότητες.

AEGEE – Athina

AEGEE – Athina

H AEGEE-Athina ιδρύθηκε το 1986 και δρα σαν τοπική ανεξάρτητη αντένα της AEGEE-Europe. Ο κλάδος δράσης του οργανισμού είναι η διοργάνωση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αντίκτυπο μέσω του υπάρχοντος σχήματος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και λοιπών ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων.
www.aegee-athina.gr

Unspoiled Greece

Unspoiled Greece

Η Unspoiled Greece αποτελεί μια εταιρεία σχεδιασμού εκδηλώσεων και tour, με εξειδίκευση στην δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών εμπνευσμένων από τον ελληνικό πολιτισμό. Ειδικότερα, οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν διάφορες πτυχές της ελληνικής γεωργίας, της υπαίθριας αναψυχής, των παραδοσιακών τεχνών και του ιστορικού πολιτισμού.

Place me

Place me

Η Place me είναι μία mobile εφαρμογή μέσω της οποίας brands και δημιουργοί από το χώρο του επίπλου, της διακόσμησης, του design και της αρχιτεκτονικής, μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα ή/και τους χώρους τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Augmented Reality, virtual walk throughs, 3D modelling και game mechanics

Liminal

Liminal

Η Liminal Access προσφέρει την ευκαιρία σε όλους, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε φυσικού ή άλλου χαρακτηριστικού να έρθει σε επαφή με την σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Παρέχει υπηρεσίες συμπεριληπτικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, προσβασιμότητας και παραγωγής/διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτείνεται σε δυο κατευθύνσεις, στην εκπαίδευση για μικτές ομάδες στον τομέα κυρίως των παραστατικών τεχνών και στην εκπαίδευση για επαγγελματίες εκπαιδευτές και επαγγελματίες της οπτικοακουστικής μετάφρασης.
www.liminal.eu