Η εκδήλωση

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου CareerBuilder.com, διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας. Για δυο ημέρες, η καρδιά της αγοράς εργασίας χτυπά στο μεγαλύτερο event για την επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα. Εργασία, Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση συναντώνται στις Ημέρες Καριέρας 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Οι Ημέρες Καριέρας 2016 απευθύνονται σε όλους: σε εκείνους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε εκείνους που θέλουν να εξελίξουν την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, σε όλους όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το kariera.gr διοργανώνει αυτή την εκδήλωση,με σκοπό να να εκπληρώσει το όραμα του ώστε να βρεθεί «Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».

Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να ενημερωθούν για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τους πιο έγκυρους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να γνωρίσουν startup επιχειρήσεις! Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι υποψήφιοι συναντούν κι επικοινωνούν με τις εταιρείες, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς κι εκπαιδευτικούς οργανισμούς που απαρτίζουν την αγορά εργασίας και εκπαίδευσης.

Στο φετινό UpEvent, οι ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς εργασίας, οι οποίοι, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασίας αλλά και μέσα από workshops ειδικών recruiters και συμβούλων, οι επισκέπτες θα κατατοπίζονται σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Το UpEvent θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο των Ημερών Καριέρας 2016 στο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο και το πρόγραμμα των ομιλιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επίσης, τo Kariera.gr και το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece προβάλλοντας κοινωνική ευαισθησία, δηλώνουν έμπρακτα την στήριξή τους σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα αλλά επιθυμούν να σπουδάσουν και προσφέρουν για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα σε ένα συμμετέχοντα των Ημερών καριέρας που ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία. Η υποτροφία αφορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018.

Η υποτροφία είναι ανοιχτή για υποψηφίους:
•             με χαμηλό εισόδημα
•             Ανέργους
•             Άτομα με ειδικές ανάγκες
•             Άτομα πολύτεκνων οικογενειών
που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και επισκέφθηκαν απαραίτητα τις Ημέρες Καριέρας 2016.

Τέλος, θα έχετε τη δυνατότητα για δωρεάν careercounseling και προσωπική συμβουλευτική για θέματα εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η είσοδος στις Ημέρες Καριέρας 2016 είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, με απαραίτητη την online εγγραφή στο www.kariera.gr ή το www.careerguide.gr.

Oι Ημέρες Καριέρας 2015 σε αριθμούς:

Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα και πέρασαν από προσωπικές συνεντεύξεις, συνάντησαν εκπροσώπους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση, ενημερώθηκαν για επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα workshops μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το προφίλτων επισκεπτών ήταν:
•  26% 18-24 ετών, 41% ηλικίας 25-30 ετών, 16% 31-35 ετών και 17% άνω των 35 ετών
• Το 57% των επισκεπτών είναι απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 25% κάτοχοι μεταπτυχιακών  ή διδακτορικών τίτλων και το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ
•  Το 32% εργάζεται ήδη ενώ το 68% των επισκεπτών αναζητά εργασία
•  Το 35% των επισκεπτών διαθέτει έως 3 χρόνια προϋπηρεσία, το 19% 5-10 έτη, το 17% περισσότερο από 10 έτη, το 14% 3-5 έτη και ένα 16% καθόλου.
• Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων.
•  Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης  από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική, Λογιστικά, τα Χρηματοοικονομικά, η Εκπαίδευση, οι Πωλήσεις, Μηχανικοί, επαγγέλματα Υγείας, Γραμματειακής Υποστήριξης και επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://careerguide.gr/

Το πρόγραμμα

  • Ημέρα 1η
    8 Οκτωβρίου 2016
    10:00 - 18:00
  • Ημέρα 2η
    9 Οκτωβρίου 2016
    10:00 - 18:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή