Η εκδήλωση

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την εταιρεία Logikon Labs (http://www.logikonlabs.com), διοργανώνει στο InnovAthens, ομιλία με θέμα:

«Ιδρύοντας ένα start-up χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερο Λογισμικό».

Η ομιλία θα έχει ως στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα “Μπορώ να ιδρύσω και να λειτουργήσω την εταιρεία μου χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελεύθερο Λογισμικό;” και “Υπάρχουν λύσεις Ελεύθερου Λογισμικού για σχεδίαση hardware;”. Οι απαντήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα παραδείγματα προγραμμάτων και λύσεων, χρησιμοποιώντας ως case study την εταιρεία Logikon Labs, ένα Ελληνικό hardware start-up με αντικείμενο την ανάπτυξη ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων (hardware & software) για βιομηχανικές, επιστημονικές, και αεροδιαστημικές εφαρμογές.

Μέρος Α – Ελεύθερο Εταιρικό Λογισμικό

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα εταιρικού Ελεύθερου Λογισμικού τα οποία συνθέτουν μια πλήρη λύση για τη λειτουργία ενός γραφείου: λειτουργικό σύστημα, σουίτες εγγράφων, διαχείριση επαφών (CRM), εμπορική διαχείριση (ERP), και γενικότερα όλα τα προγράμματα που απαιτούνται σε μία σύγχρονη εταιρεία για την καθημερινή της λειτουργίας.

Μέρος Β – Ελεύθερο Λογισμικό Σχεδίασης hardware

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού, που αφορούν σε hardware start-ups. Αυτές περιλαμβάνουν προτάσεις Ελεύθερου Λογισμικού για εξομοίωση και σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, σχεδίαση PCB, τρισδιάστατη απεικόνιση, περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού συστήματος, κλπ.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το Ελεύθερο Λογισμικό τις δυνατότητες που προσφέρει σε ένα εταιρικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση απευθύνεται:

  • σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία και αναζητούν αξιόπιστες λύσεις επαγγελματικού Ελεύθερου Λογισμικού

  • σε όσους ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό & ανάπτυξη hardware με ελάχιστο κόστος

  • σε όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό, και θέλουν να δουν ένα πλήρες σενάριο εταιρικής χρήσης του σε πραγματικές συνθήκες

Η Logikon Labs (http://www.logikonlabs.com), είναι μια μικρομεσαία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με έδρα την Αθήνα, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη ενσωματωμένων συστημάτων (hardware & software) για βιομηχανικές, επιστημονικές, και αεροδιαστημικές εφαρμογές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012, και με όπλα της την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την πίστη στο Ελεύθερο Λογισμικό, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει εν μέσω κρίσης αλλά να αναπτυχθεί, ατενίζοντας το μέλλον με την αισιοδοξία που του ταιριάζει.

Oμιλητής: Μιχάλης Μισιρλής
Μηχανικός Η/Υ (ΕΜΠ) με εμπειρία 16 ετών σε διοικητικές θέσεις εταιρειών νέας τεχνολογίας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει την πρόκληση της ίδρυσης και διαχείρισης της Logikon Labs.

Δηλώσεις συμμετοχής: εδώ

Το πρόγραμμα

  • 23 Οκτωβρίου 2014
    06:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή