Η εκδήλωση

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (Π.Η.Λ) θεσπίστηκε από τον Σ.Ε.Λ.Λ.Ε και εορτάζεται πανελλαδικά με διοργάνωση ημερίδων, διανομή επιστημονικού – ενημερωτικού υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις του κοινού με λογοθεραπευτές. Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίηση του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης. Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Π.Η.Λ είναι μη κερδοσκοπικές, οι επιστήμονες που στελεχώνουν τις δράσεις είναι μέλη του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε και η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.
 
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι « Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία» και ο ρόλος του λογοθεραπευτή στη βελτίωση της επικοινωνίας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας.
 
✓ Θα λειτουργήσει συμβουλευτικός σταθμός όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν ατομική συνάντηση με ένα λογοθεραπευτή στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί screening test ώστε να δοθούν συμβουλές και περαιτέρω καθοδήγηση εξατομικευμένα.
✓ Λογοθεραπευτές θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα σχετικά με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, κατάποσης αλλά και για την επιστήμη της Λογοθεραπείας γενικότερα.
✓ Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δωρεάν μέσα από δραστηριότητες face painting και άλλες μικρές εκπλήξεις!
✓ Θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου επιστημονικού-ενημερωτικού υλικού
✓ Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλεται ενημερωτικό βίντεο για τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
 

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2018 τελεί υπό την:

Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας,
Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Αιγίδα δήμου Αθηναίων
Αιγίδα δήμου Λαμιέων
Αιγίδα δήμου Ηρακλείου Κρήτης
Αιγίδα δήμου Γλυφάδας

Το πρόγραμμα

  • 6 Μαΐου 2018
    10:00 - 18:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.