Η εκδήλωση

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) βλέποντας τους αργούς ρυθμούς και τα κενά που υπάρχουν για γρήγορη ανάπτυξη της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων, αποφάσισε να ξεκινήσει μία νέα και φιλόδοξη πρωτοβουλία με την δημιουργία ενός ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα με την ονομασία «ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ». Ο βασικός στόχος του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ είναι:
«Να συμβάλλει, ώστε να επιταχυνθεί η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και να επιτευχθούν αθροιστικά για τα υπάρχοντα ή/και νέα υλικά και προϊόντα, πολύ υψηλότεροι στόχοι ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, και τελικά ΕΚΤΡΟΠΗΣ από την ΤΑΦΗ σε σχέση με τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα εκτροπής από την ταφή στην Ελλάδα».
Με την παρούσα η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην Πρώτη Ημερίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ στις 10:30 πμ την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017,  για να συζητήσουμε το «Πως μπορεί να απογειωθεί η Ανακύκλωση στην Ελλάδα;»

 

Πρόγραμμα:

10:30-11:00 Εγγραφή

 

 

11:00-11:05 Καλωσόρισμα από το ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

 

11:05-12:00 Χαιρετισμοί

Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας · Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Δημήτρης Πολιτόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) · Αφροδίτη Μπιζά, Αντιπρόεδρος ΕΕ ΕΔΣΝΑ

Θόδωρος Κάρδαρης, Πρόεδρος Δικτύου ΦΟΔΣΑ

Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace

Θεοδώτα Νάντσου, Υπεύθυνη Πολιτικής του WWF

Βαγγέλης Κουκιάσας, Εκπρόσωπος του Δικτύου Μεσόγειος SOS

Είναι ανοικτός ο κατάλογος όσων θα χαιρετήσουν

 

 

12:00-12:30 Πρώτη Ενότητα: Κεντρική εισήγηση

Ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής για την «απογείωση» της ανακύκλωσης στην Ελλάδα Φίλιππος Κυρκίτσος Δρ. Περιβαλλοντολόγος Εκ μέρους του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

 

12:30-13:00 Δεύτερη Ενότητα: Βράβευση διακριθέντων διαχειριστών στην Ανακύκλωση – Εναλλακτική Διαχείριση

Βραβεύσεις από το ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ διαχειριστών της Εναλλακτικής Διαχείρισης, που διακρίθηκαν στην εφαρμογή των Βέλτιστων Καλών Πρακτικών στη διαχείριση βασικών υλικών ή προϊόντων που υπάγονται στον νόμο 2939.

 

13:00-14:00 Τρίτη Ενότητα: Στρογγυλό Τραπέζι

Θα γίνουν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις για «το Μέλλον της Ανακύκλωσης στην Ελλάδα» από εκπροσώπους από ΥΠΕΝ, ΕΟΑΝ, ΟΤΑ, Δικτύου ΦΟΔΣΑ, Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης, Οικολογικών οργανώσεων & τοποθετήσεις – ερωτήσεις από παρευρισκόμενους και θα ακολoυθήσει συζήτηση.

Συντονισμός: Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Δημοσιογράφος

Το πρόγραμμα

  • 10 Ιουλίου 2017
    10:30 - 15:00

Δήλωσε συμμετοχή

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!