Η εκδήλωση

Μία ελληνική startup, βάζει στοίχημα ότι μπορεί να μάθει προγραμματισμό ακόμα και σε μικρά παιδιά!

Το «Τρέξε Μάρκο» είναι το καινοτόμο και πρωτότυπο παιχνίδι περιπέτειας της Ελληνικής ομάδας Allcancode που σχεδιάστηκε για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (European Code Week), η ομάδα που δημιούργησε το παιχνίδι θα το παρουσιάσει αυτοπροσώπως σε μικρούς και μεγάλους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με ελεύθερη είσοδο.

Με την βοήθεια μίας απλοποιημένης οπτικής γλώσσας προγραμματισμού, τα παιδιά βοηθούν τον Μάρκο, τον ήρωα μιας επικής περιπέτειας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στη λογική και στα πρώτα βήματα τουπρογραμματισμού.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων και των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να φέρουν τον μέλλον της εκπαίδευσης μια ώρα νωρίτερα στον κύκλο των νέων ανθρώπων που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι υπόσχεται να σας κατακτήσει με τα μοναδικά στο είδος του χαρακτηριστικά. Είναι βασισμένο σε πρωτότυπη ιστορία, μουσική και ζωντανών γραφικών. Είναι εύκολο και διασκεδαστικό στη
χρήση του επιτυγχάνοντας παράλληλα τον στόχο του, που είναι η εκμάθηση του προγραμματισμού υπολογιστών.

Το παιχνίδι «μιλάει» συνολικά 17 Ευρωπαϊκές γλώσσες, μία εκ των οποίων τα Ελληνικά και είναι διαθέσιμο στο App Store για iPad, στο Google Play για Android tablets και για το Chrome browser μέσω του Chrome Web Store.

Μαζί με την allcancode, θα συμμετέχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες η codify, που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες με τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν να προσεγγίσουν την τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο. To «Τρέξε Μάρκο» αποτελεί βασικό μέρος του εισαγωγικού προγράμματος τους «Γνωριμία με τον προγραμματισμό».

H εκδήλωση φέρει την αιγίδα του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.allcancode.com, www.codify.gr
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: allcancode

Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 10:00-18:00

Στον χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν το παιχνίδι σε ατομικές συσκευές 12:00-14:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά 16:00-18:00 Ομαδική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανά 25-30 λεπτά

Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο της εκδήλωσης τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Το πρόγραμμα

  • 18 Οκτωβρίου 2014 - 19 Οκτωβρίου 2014
    13:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.