Η εκδήλωση

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014, διοργανώνεται Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του Φόρουμ είναι η παροχή πληροφόρησης, η διάδοση καλών πρακτικών και μοντέλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργατικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη θεσμικών και πρακτικών εργαλείων για την εδραίωση, χρηματοδότηση και βιώσιμη λειτουργία τους στην Ελλάδα.

Βασικές θεματικές του Φόρουμ:

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο 9.84 και στο κτίριο INNOVATHENS:
Oι κοινωνικοί εταίροι στηρίζουν την ανάπτυξη της κοινωνικής συνεργατικής επιχειρηματικότητας (τομείς και καλές πρακτικές συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης/κοινωνικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικά εργαλεία, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό).

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου στο Κτίριο INNOVATHENS
Δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνικών επιχειρήσεων (βιώσιμες δημόσιες προμήθειες, προοπτικές ενεργειακών συνεταιρισμών για βιώσιμη ενέργεια, οδηγός δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων, εργαλεία και μέθοδοι για τη μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου της κοινωνικής επιχείρησης).

Επιπλέον, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου θα οργανωθεί σε ειδικό χώρο του INNOVATHENS έκθεση (market place), στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών – συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και δικτύων, με στόχο την αλληλο-ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη δικτύωση.

Στις προγραμματισμένες συζητήσεις και τα εργαστήρια συμμετέχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται με διαφορετικές οπτικές στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας: κοινωνικοί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συνεταιριστικών χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές και ερευνήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις διήμερες εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν οι: “Άνεμος Ανανέωσης” – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, 180 Μοίρες – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, BENISI – Scaling Social Innovation, Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.seforum.gr και για την Ελληνική Εβδομάδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014 την ιστοσελίδα http://www.seweek.gr.

Η συμμετοχή ειναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

 

Το πρόγραμμα

 • Εργαστήριο: «Συμμετέχοντας παράγουμε μεταποιούμε πουλάμε στο δικό μας δίκτυο»
  20 Νοεμβρίου 2014
  12:00 - 14:00
 • Εργαστήριο: «Συνεργασία Δήμων και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στον τομέα του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης - επαναχρησιμοποίησης»
  20 Νοεμβρίου 2014
  15:00 - 17:00
 • Διαλέξεις: «Οι προοπτικές των ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα»
  21 Νοεμβρίου 2014
  09:30 - 11:30
 • Παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων για τη Βιώσιμη Ενέργεια
  21 Νοεμβρίου 2014
  11:30 - 12:30
 • Εργαστήριο: «Βιώσιμες Δημόσιες Προμήθειες: Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και καλές πρακτικές»
  21 Νοεμβρίου 2014
  12:30 - 14:00
 • Από τη θεωρία στην πράξη: Οδηγός δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων, εργαλεία και μέθοδοι για τη μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου της κοινωνικής επιχείρησης
  21 Νοεμβρίου 2014
  15:00 - 18:00
 • Market Place
  21 Νοεμβρίου 2014
  18:00 - 19:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.