Η εκδήλωση

Την Πέμπτη 26 Μαίου, στις 19.00, η SciFY και o Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS, σας προσκαλούν στην 11η SciFY Academy με θέμα: «Βιοπληροφορική – Η γόνιμη συνεργασία δύο επιστημών». Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Αυτό το μήνα, η Δρ Άρτεμις Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια Βιοπληροφορικής, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και συνεργαζόμενη καθηγήτρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο  Παστέρ, με την πολυετή εμπειρία της, θα μας εισάγει στον χώρο της Βιοπληροφορικής. Συγκεκριμένα θα μας μιλήσει για το πως συνδυάζονται οι επιστήμες της Πληροφορικής και της Βιολογίας και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα πρώτα βήματα που έγιναν στον χώρο του Bioinformatics και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και μελλοντικές εφαρμογές, όπως η βιοπληροφορική ανάλυση μεγάλης κλίμακας γονιδιωματικών δεδομένων τα οποία αυξάνονται παγκοσμίως με εκθετικό βαθμό την τελευταία πενταετία. Σήμερα ένα ανθρώπινο γονιδίωμα μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί σε λίγες μέρες έναντι μερικών χιλιάδων δολαρίων. Μια αλλαγή που δίνει την δυνατότητα στους επιστήμονες να εξετάσουν με συστηματικό τρόπο πώς οι γενετικές παραλλαγές οδηγούν σε ασθένειες και σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η βιοπληροφορική είναι η καθοριστική επιστήμη για να αναλύσει και να εξηγήσει αυτό το μεγάλο όγκο γονιδιακών δεδομένων και να παρακολουθήσει την πορεία της ασθένειας μέσα από τα γονιδιακά μονοπάτια.  Όπως πάντα η παρουσίαση θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα, αφού θα παρουσιαστούν εφαρμοσμένα παραδείγματα της Βιοπληροφορικής και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση (Q&A).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους σχολών πληροφορικής, του ιατρικού κλάδου και τεχνολογικών σχολών. Επίσης η παρουσίαση απευθύνεται σε επαγγελματίες της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, επαγγελματίες από τον ιατρικό κλάδο και γενικότερα τον χώρο της υγείας καθώς και σε φορείς που ασχολούνται με ΑμεΑ, κα. Φυσικά απευθυνόμαστε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της Βιοπληροφορικής.

Όπως κάθε μήνα θα προηγηθεί δεκάλεπτη παρουσίαση μίας ενδιαφέρουσας προσπάθειας… Shhh it’s a secret!

 

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN11Tickets

 

Το πρόγραμμα

  • 26 Μαΐου 2016
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή