Η εκδήλωση

Δείτε την εκδήλωση σε Live Streaming

Η SciFY, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και το INNOVATHENS powered by Samsung, σας προσκαλούν στην 30η SciFY Academy με θέμα, “Νανοτεχνολογίες: Εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας (;)”, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19:00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα).

Επανάσταση στις νέες τεχνολογίες; Η νέα ανακάλυψη στον τομέα της ιατρικής; Μία λύση για όλες μας τις καθημερινές ανάγκες; ή Τα θαυματουργά “υλικά του μέλλοντος”;

Τι είναι όμως τελικά η Νανοτεχνολογία; Για να μην ψάχνουμε την αλήθεια μέσα στις ανακρίβειες, να μάθουμε τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του νέου trend και να κατανοήσουμε τις επιδράσεις του στη ζωή μας διοργανώνουμε μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στη Νανοτεχνολογία. Αυτόν τον μήνα ξεκινάμε, με τις εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας.

Κλείστε το εισιτήριό σας για τη SciFY Academy εδώ

Συγκεκριμένα η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο  Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», θα μας εισάγει στον κόσμο της Νανοτεχνολογίας απαντώντας στο:

  • Τί είναι η ναντοεχνολογία;
  • Γιατί είναι χρήσιμη στην ζωή μας;
  • Που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πού ήδη εφαρμόζεται;
  • Είναι επικίνδυνη; μπορούμε να εφησυχάζουμε ή πρέπει να ανησυχούμε;
  • Ποιες οι ηθικές διαστάσεις;

Στη συνέχεια θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινία του Δρ. Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, Ερευνητή του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών), όπου και θα αναφερθεί στην σύνδεση της Νανοτεχνολογίας με το περιβάλλον, στους τρόπους αξιοποίησης της και στις πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν το μέλλον μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές σε τομείς όπως  τεχνολογία, βιολογία, περιβάλλον, πληροφορική και άλλων θετικών επιστημών. Όπως κάθε μήνα η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη.

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN30Tickets

Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN30FBEvent

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN30Progr

Ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN30Speakers

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN30Info

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN29Info

Το πρόγραμμα

  • 17 Απριλίου 2019
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή