Η εκδήλωση

Το 5ο διετές συνέδριο του οικονομετρικού λογισμικού ανοιχτού κώδικα Gretl αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με την τρέχουσα λειτουργικότητα του λογισμικού σε οικονομετρικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης γλώσσας προγραμματισμού hansl αλλά και να συζητήσουν τις επιθυμητές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του έργου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 09:00, και ολοκληρώνονται το Σάββατο 3 Ιουνίου με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Philipp Sibbertsen από το Leibniz Universität Hannover.

Στους ομιλητές της Παρασκευής περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις των δημιουργών του gretl καθηγητών Allin Cottrell και Riccardo «Jack» Lucchetti.

Όλοι οι φοιτητές (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί), υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ ή στελέχη του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που ενδιαφέρονται για την εφαρμοσμένη οικονομετρία ή την υπολογιστική στατιστική ενθαρρύνονται (και είναι ευπρόσδεκτοι) να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

 

Το 5ο Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Παν. Πατρών, του Π.Μ.Σ «Εφαρμοσμένη Οικονομική & Ανάλυση Δεδομένων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS.

To αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο εδώ (www.gretlconference.org)

Για δηλώσεις συμμετοχής κρατήστε θέση/προεγγραφή (περιορισμένος αριθμός) μέσω e-mail στη διεύθυνση gc2017@gretlconference.org ή τηλεφωνικά στο 2610-969964.

 

Υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Το πρόγραμμα

  • 2 Ιουνίου 2017
    10:00 - 17:00
  • 3 Ιουνίου 2017
    10:00 - 17:00

Δήλωσε συμμετοχή

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email: gc2017@gretlconference.org