Η εκδήλωση

Learn the traditional animation techniques and make your own short film in a two day workshop.

Participants will get familiar with stop motion (traditional animation technique) through drawing, collage and sculpture. Optical toys such as praxinoscope and zoetrope will be used for learning the basics structures of traditional animation and the composition of moving images.

The participants will be the creators of the animation film as they will get involved in each stage of a short-film production, such as animation, direction sound recording and film editing.

The workshop will be based on Alien project collection of multicultural proverbs. The young creators, will be inspired fromt the diverse cultures and through the creative process, the joy and the narration they will create their animation.

The specific workshop is for children between 12 and 15 years old.

 

Workshop Schedule: 01 – 02 / 07 / 2017 ,  10.00 – 14.00

 

Amorφous Summer Camp is part of the Alien project.

More info about Amorφous Summer Camp here.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Ένα διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με σκοπό την διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους animation μικρού μήκους.

Το εργαστήριο θα βασιστεί σε παροιμίες από όλο τον κόσμο και μέσα από το animation και την αφήγηση οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν την δική τους ιστορία.

Οι συμμετεχοντες θα εχουν την δυνατότητα να μάθουν την τεχνική του παραδοσιακού animation (pixilation, stop motion) μέσα από την ζωγραφική και το κολάζ και την γλυπτικη. Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μάθουν την δομή του παραδοσιακού animation και την σύνθεση της κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας αναλογικές εφαρμογές όπως το θαυματοτρόπιο, το πραξινοσκόπιο και το ζωοτρόπιο.

Οι συμμετέχοντες θα είναι οι βασικοί δημιουργοί του animation, καθώς θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της παράγωγης μιας μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων, από το animation και τη σκηνοθεσία έως το μοντάζ και την ηχογράφηση του soundtrack.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 12 – 15 ετών.

 

Πρόγραμμα εργαστηρίου: 01 – 02 / 07 / 2017 ,  10.00 – 14.00

 

Το Amorφous Summer Camp είναι μέρος του έργου Alien

Περισσότερες πληροφορίες για το Amorφous Summer Camp εδώ.

Το πρόγραμμα

  • 1 Ιουλίου 2017
    10:00 - 14:00
  • 2 Ιουλίου 2017
    10:00 - 14:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή