Η εκδήλωση

Φέτος, σε συνεργασία με το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ κατευθύνει το ενδιαφέρον σε μια σχετικά άγνωστη πλευρά του ποδηλάτου που το συνδέει με την οικονομική ανάπτυξη και διοργανώνει την εκδήλωση «Ποδήλατο, τροχός στην ανάπτυξη».

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα.

Ειδικοί σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, οργάνωσης και χρηματοδοτήσεων, κατασκευαστές και νέοι επιχειρηματίες αναλύουν με πρακτικά παραδείγματα πώς η εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, μέσω νέων καινοτόμων επιχειρήσεων (νέες τεχνολογίες, παραγωγή εξοπλισμών, σχεδιασμός αξεσουάρ, ενοικιάσεις, ταχυμεταφορές, υπηρεσίες κλπ.) καθώς και μέσω δημιουργίας νέων ευκαιριών απασχόλησης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο καινοτόμου επιχειρηματικής πρωτοβουλίας που συνδέεται με την ανάπτυξη χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Η ημερίδα θα καλύψει τρία βασικά θέματα:
• Το γενικό πλαίσιο – γιατί το ποδήλατο μπορεί να φέρει οικονομική ανάπτυξη, πρόσφοροι χώροι για επιχειρηματική δραστηριοποίηση, παραδείγματα από το εξωτερικό
• Προϋποθέσεις και πλαίσιο για ένα νέο επιχειρηματία – τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω, πού να αποτανθώ για χρηματοδότηση, ποιος μπορεί να με βοηθήσει, κά.
• Επιχειρηματίες που τόλμησαν – παρουσίαση ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το χώρο του ποδηλάτου και δημιούργησαν κάτι διαφορετικό: τι προβλήματα αντιμετώπισαν, ποιες ευκαιρίες ανακάλυψαν, τι εύρος επιλογών είχαν, ποιο είναι το κοινό τους, οι προμηθευτές τους, κλπ.

Τα θέματα θα καλύψουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε περιοχές όπως: web development, δίκτυα ενοικίασης ποδηλάτων, design και σχεδιασμός αξεσουάρ, παραγωγή εξαρτημάτων για εγχώρια κατανάλωση ή εξαγωγές, ποδηλατικός τουρισμός, ποδηλατικές υποδομές.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν επαγγελματικό ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν και να επενδύσουν στο χώρο του ποδηλάτου:

• Εν δυνάμει επιχειρηματίες και επενδυτές στο χώρο του ποδηλάτου
• Σπουδαστές και τελειόφοιτοι σχολών σχετικών με την επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο (web developers, μηχανικούς, οικονομολόγους, designers, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, γραφίστες κλπ.)
• Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της κεντρικής διοίκησης, με έμφαση στους χώρους που σχετίζονται με το ποδήλατο (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δήμοι κλπ.)
Πρόγραμμα
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Κτίριο Innovathens
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ώρα προσέλευσης: 11:00 π.μ.

11.30 – 11.40: χαιρετισμός-εισαγωγή

I. Πρώτο μέρος: «Η μεγάλη εικόνα»
11.40-11.55 – Γιατί ποδήλατο και ανάπτυξη; Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ
11:55-12:15 – Ποια είναι η εικόνα σε άλλες χώρες Ελίνα Μπαλτατζή, εκπρόσωπος ECF
12:15-12.35 – Υπάρχουσα ποδηλατική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Άγγελος Μανιατόπουλος, Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε.

II. Δεύτερο μέρος: «Προϋποθέσεις και πλαίσιο για ένα νέο επιχειρηματία»
12:35-13:00 – Από τα πρώτα δειλά βήματα της Πληροφορικής στην έκρηξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Εμπειρίες μιας 30ετίας. Αντώνης Οικονόμου, Innovathens

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13. Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας. Σταύρος Ιωαννίδης. Επιστημονικός Υπεύθυνος, Innovathens

III. Τρίτο μέρος: «Ελληνικά case studies»
13:00-13:45 Παρουσίαση ελληνικών case studies
Στάθης Στασινόπουλος
Χάρης Σκαφτούρος
Γιώργος Βουλγαρούδης
Μάνος Ανδρέου
Monique van Hulst

IV. 13.45-14.15: Ερωτήσεις και συζήτηση

14.15-14.30: Λήξη εκδήλωσης

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το πρόγραμμα

  • 21 Σεπτεμβρίου 2014
    14:30 - 17:30

Δήλωσε συμμετοχή