Η εκδήλωση

What does text data makes you capable?

Τύπος: Workshop
Ώρα:  16:00 – 16:50
Ομιλητής:  Péter Zelenák

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα


DESIGNS: Αναζήτηση προστατευμένων σχεδίων

Ο τομέας των designs είναι αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, επομένως και της οικονομίας μιας χώρας. Βασικές προϋποθέσεις – η προστασία των σχετικών δικαιωμάτων και η σωστή στρατηγική για την εκμετάλλευσή τους. Για τους σχεδιαστές και τους επιχειρηματίες αποτελεί επίσης, κρίσιμο στοιχείο η δυνατότητα έρευνας των προστατευμένων σχεδίων που δημιουργεί ο ανταγωνισμός. Εξειδικευμένο στέλεχος του μόνου αρμόδιου στην Ελλάδα Οργανισμού, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), παρουσιάζει ένα μοναδικό «εργαλείο» προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ΟΒΙ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα στην Ελλάδα για την κατοχύρωση των εφευρέσεων και των βιομηχανικών σχεδίων (designs).

Τύπος: Workshop
Ώρα:  17:00 – 17:50
Ομιλητής:  Κωνσταντίνος Αμπατζής
Φορέας: Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας


Η διανοητική ιδιοκτησία ως όχημα για την ανάπτυξη της καινοτομίας

Ο τομέας των εφευρέσεων είναι αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης τόσο της καινοτομίας όσο και της επιχειρηματικότητας, αλλά και της οικονομίας μιας χώρας. O Γενικός Διευθυντής του μόνου αρμόδιου στην Ελλάδα Οργανισμού, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, παρουσιάζει στοιχεία και κατευθύνσεις με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή στην χώρα μας.

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  18:00 – 18:20
Ομιλητής:  Ιωάννης Καπλάνης
Φορέας: Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας


Ο κόσμος των εφευρέσεων. Προστασία και στρατηγική

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  18:20 – 18:50
Ομιλητές: Π. Γκαγκανάτσου, Σ. Κουτίβας
Φορέας: Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας


Πες το απλά. Παρουσίασε την έρευνά σου με κατανοητό τρόπο

«Ο μόνος τρόπος διαφυγής από τη γη». Μπορείτε να μαντέψετε ποια καινοτομία του 1926 παρουσιάζεται έτσι; Πώς γίνεται και πόσο εύκολο είναι για έναν ερευνητή να εξηγήσει με απλά λόγια τι έχει επιτύχει στο εργαστήριο του σε μη ειδικό κοινό; Η ομάδα του Forward σας καλεί να παρακολουθήσετε την αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας, αλλά κυρίως να συνεισφέρετε στον τρόπο παρουσίασης καινοτομιών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι και να γίνετε μέλος της κοινότητας που θέλει να φέρνει τα ερευνητικά αποτελέσματα από το επιστημονικό εργαστήριο στην κοινωνία.

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  19:00 – 19:50
Ομιλητές: Α. Οικονόμου-Διευθυντής INNOVATHENS και συνεργάτες του FORWARD: Ο. Αντωναροπούλου (Μαθηματικός), Ν. Κυριακούλης (Ιδρυτής της Core Innovation)


Από την ευθεία… στον κύκλο: Πώς αλλάζει η χρήση των πρώτων υλών και της ενέργειας στην κυκλική οικονομία

Τι είναι η κυκλική οικονομία; Μια νέα προσέγγιση που μας απομακρύνει από γραμμικά μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης και μας δείχνει τον κύκλο. Πώς θα φτάσουμε σε έναν αστικό ιστό μηδενικών αποβλήτων; Πώς η Οικονομία των Δεδομένων μπορεί να στηρίξει αυτή τη μετάβαση; Πόσο έτοιμη είναι η βιομηχανία να υποδεχτεί τις αλλαγές; Τι αλλάζει στη διαχείριση αποβλήτων στην Ελληνική πραγματικότητα; Μια σειρά από σύντομες παρεμβάσεις εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, αλλά και της διοίκησης, θα δώσουν το έναυσμα να ξεκινήσει η ανοιχτή συζήτηση για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας που υπόσχεται να… κυκλώσει τα κεντρικά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου μοντέλου.

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  20:00 – 20:50
Ομιλητές: Σ. Τσάνη, Α. Κοκόσης, Ε. Καπετάνιος, Θ. Δαλαμάγκας
Συντονιστής: Γ. Ριζόπουλος

Το πρόγραμμα

  • 30 Μαρτίου 2017
    16:00 - 20:50

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή