Η εκδήλωση

Καινοτομία «made easy»

Αυτό είναι ένα εισαγωγικό εργαστήριο καινοτομίας το οποίο επικεντρώνεται στο πώς να δημιουργήσετε νέες ιδέες με τη βοήθεια τεχνικών της νευροεπιστήμης και ακολούθως πώς να επιλέξετε τις ιδέες που θα πετύχουν με βάση το μοντέλο σχεδιασμού καινοτομίας του ΜΙΤ. Αυτό το εργαστήριο καινοτομίας κλήθηκε και παρουσιάστηκε σε διάφορα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και κοινότητες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Τύπος: Workshop
Ώρα:  16:00 – 17:50
Ομιλητής:  Αχιλλέας Κεντώνης
Φορέας: InnovationGym, Ίδρυμα ΑΡΤος


VR/AR – Βλέποντας νέους κόσμους

Αρχικά «συρρικνώσαμε» το mainframe σε επίπεδο PC και μετά σε επίπεδο κινητού, που χωρά στην τσέπη μας, κι ας είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής… Τώρα, περνάμε πλέον από την τσέπη στο σώμα του χρήστη: με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών, τα συστήματα εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, στην οποία άνθρωποι και μηχανές αλληλεπιδρούν με έναν πιο προσωπικό τρόπο. Τα πλεονεκτήματα αυτής της αλληλεπίδρασης ήδη τα αξιοποιούμε με εντυπωσιακές εφαρμογές που ξεκινούν από την τέχνη και την τεχνολογία και φτάνουν ως το… διάστημα, όπως θα εξηγήσουν οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το πάνελ, που συνοδεύεται από «ζωντανές» επιδείξεις!

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  18:00 – 18:50
Ομιλητής: Μ. Σαντοριναίος, Ά. Αμδίτης, Ά. Καρβουνιάρη
Συντονιστής: Γ. Ριζόπουλος


Μύθοι και αλήθειες για τη ζωή χωρίς χαρτί και μετρητά

Εδώ και μερικές δεκαετίες, οι άνθρωποι προσπαθούν να περιορίσουν ή και να σταματήσουν τη χρήση του χαρτιού και να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα αντί για χαρτί. Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί μία παρόμοια τάση και για τη μείωση (ή ακόμη και την εξάλειψη) των μετρητών, κάτι που φαίνεται πιο εφικτό από τότε που εμφανίστηκαν τεχνολογίες όπως οι ανέπαφες συναλλαγές, τα ψηφιακά πορτοφόλια και το IoT. Αλλά είναι η κοινωνία μας έτοιμη να αφήσει το χαρτί ή τα μετρητά;

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  19:00 – 19:50
Ομιλητές: Β. Ξανθούλη, Β. Μαθιουδάκης
Φορέας: Printec


Εξερευνώντας τη βιωματική οικονομία: μια αναγέννηση στην επιστήμη, την τεχνολογία και την τέχνη

Οι πολιτισμικές και τεχνολογικές καινοτομίες γύρω μας αναπτύσσονται πλέον πολύ γρήγορα αλλά υπάρχει αρκετή συζήτηση για αυτές ώστε να μπορέσουμε να τις κατανοήσουμε; Αυτή η ομιλία ξεκινάει με μερικές οικονομικές ιδέες για το πώς οι κοινωνίες έχουν μεταμορφωθεί σε οικονομίες εμπειριών και συνεχίζει ρωτώντας ποιο είναι το επόμενο βήμα αυτής της μεταμόρφωσης. Αυτό μας δίνει το πλαίσιο για κάποια αναδυόμενα θέματα πολιτισμού, προτού μας παρουσιάσει κάποια ευχάριστα δείγματα από τον αναπτυσσόμενο τομέα της διαδραστικής μουσικής και άλλων τεχνολογιών. Στο τέλος, αυτή η ομιλία αναστοχάζεται μέσα από ιστορικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο η επιστήμη και η τέχνη μπορούν να βοηθηθούν ώστε να φανταστούμε νέα είδη μετασχηματισμού καλλιτεχνικών και άλλων εμπειριών.

Τύπος: Ομιλία
Ώρα:  20:00 – 21:00
Ομιλητές: Ben Koppelman

Με την υποστήριξη του British Council

Το πρόγραμμα

  • 31 Μαρτίου 2017
    16:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή