Η εκδήλωση

Τι είναι οι δημιουργικές βιομηχανίες; Πώς συνδέονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις; Πόσα βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο στο YouTube; Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στο σχεδιασμό video games; Πόσοι επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από τα ελληνικά μουσεία;

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 17.30, το INNOVATHENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν την εκδήλωση Be innovative, be creative, στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του Επιχειρηματικού Επιταχυντή Creative Industries.

Με τις εξαγωγές δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών να αυξάνονται συνεχώς, με τις ψηφιακές εφαρμογές για τον πολιτισμό να απευθύνονται πλέον σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα μουσεία της χώρας και τα βιντεοπαιχνίδια να αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet, σίγουρα οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural Industries) αποτελούν έναν σύγχρονο και δυναμικό τομέα ανάπτυξης. Κατατάσσονται πλέον στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας, με συνολικό κύκλο εργασιών στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ και 7 εκατομμύρια απασχολούμενους στην Ευρώπη.

Στο “Be innovative, be creative”, θα μας μιλήσουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τους χώρους των μουσείων, του design, των τεχνών και των ψηφιακών τεχνολογιών, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Αντώνης Οικονόμου, διευθυντής του INNOVATHENS, ο Χρίστος Ρίγγας, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΙΟΠ, και ο Κώστας Καλογήρου, επικεφαλής της Μονάδας Aνάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Γνώσης της Planet S.A.. Θα μας παρουσιάσουν αναλυτικά τον 5ου κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα προσφερθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 17.30: Χαιρετισμοί, παρουσίαση του Επιχειρηματικού Επιταχυντή
 • 18.10: «Ο καλλιτέχνης που επιχειρεί», Γιάννης Σκαλτσάς – επίκουρος καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
 • 18.30: «Μουσεία, προϊόντα και e-shops», Γιώργος Μαρινόπουλος – Υπηρεσία Μουσείων ΠΙΟΠ
 • 18.50: «Ψηφιακές εφαρμογές σε μουσεία και εκπαιδευτικούς χώρους», Κώστας Μελαδάκης – Υπηρεσία Πληροφορικής και Ψηφιακών Εφαρμογών ΠΙΟΠ
 • 19.10: «Walk the line between data and creativity», Μαρία Πάτση - CMO Warply
 • 19.30: « Σχεδιασμός υλικών και ψηφιακών προϊόντων για δημιουργικές και πολιτιστικές εφαρμογές», Αλέξανδρος Διδασκάλου – CEO Ingenno Design (Βερολίνο) & Designlab (Αθήνα)
 • 19.50: Συζήτηση

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στο παρακάτω link.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 5ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή
Creative Industries εδώ.

*Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 23 Οκτωβρίου! Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το πρόγραμμα

 • Be innovative, be creative
  13 Οκτωβρίου 2016
  17:30 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.