Η εκδήλωση

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 5.00 – 6.00μμ., θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκδήλωση « ChildRescue App: τεχνολογία αιχμής για την προστασία του παιδιού» , σε συνδιοργάνωση της MADE και του INNOVATHENS powered by Samsung, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Σύνοψη Προγράμματος

  • -17.00 Εισαγωγή // Αντώνης Οικονόμου , Project Manager του INNOVATHENS powered by Samsung
  • -17.15 Εισαγωγικά σχόλια για το πρόγραμμα ChildRescue// Μανταλένα Καϊλή, MADE
  • -17.20 Παρουσίαση της πλατφόρμας ChildRescue// Δρ Χρήστος Ντάνος, συντονιστής του προγράμματος ChildRescue, Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • -17.30 Παρουσίαση αποτελεσμάτων χρήσης του Childrescue App, // Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος (M.Ed, PhDc), Εθνικό Κέντρο Για Τις Εξαφανίσεις Και Τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης & Ειρήνη Ριζοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη Γραμμών, Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, Το Χαμόγελο του Παιδιού
  • -17.50 Σχολιασμός για τις ιδέες καινοτομίας// Γιάννης Διονάτος, Συντάκτης, Περιοδικό STARTUPPER

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά αναφέρονται ως αγνοούμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση είναι ζωτικής σημασίας για τη διερεύνηση υποθέσεων αγνοουμένων παιδιών.

Τα τελευταία 3 χρόνια, επιστήμονες και κοινωνικοί λειτουργοί από την ΕΕ έχουν συνεργαστεί για την εφαρμογή μιας ιδέας που αποσκοπεί στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Η ιδέα, ότι οι πολίτες και οι χρήστες ενός smartphone μπορεί να γίνουν ένας πολύτιμος συνεργάτης για την ταχύτερη διαλεύκανση υποθέσεων των αγνοούμενων παιδιών και ειδικά των αγνοούμενων ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, έχει αποτυπωθεί επιτυχώς μέσω της εφαρμογής της ChildRescue, η οποία βρίσκεται ήδη σε χρήση σε Ελλάδα και Βέλγιο.

Το πρόγραμμα ChildRescue μέσα από την δημιουργία της σχετικής εφαρμογής, έχει ως στόχο την αποτελεσματική και έγκαιρη επέμβαση αρχών και αρμόδιων φορέων για την διερεύνηση των υποθέσεων αγνοούμενων παιδιών. Με τη χρήση του ChildRescueApp και την διαδραστική επικοινωνία, επιδιώκεται η αύξηση της συλλογικής ευαισθητοποίησης και η παρότρυνση για άμεση συμμετοχή και δράση σε κοινωνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα οι κύριοι φορείς διαχείρισης της εφαρμογής είναι το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και στο Βέλγιο ο οργανισμός ChildFocus.Μαζί τους, η διεθνής οργάνωση MissingChildrenEurope,  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και οι εταιρίες SingularLogic, Suite5, Ubitech και MADE, συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλάισιο του Προγράμματος Horizon2020 .

Περισσότερες πληροφορίες: info@childrescue.eu, www.childrescue.eu

 

 

Σύνδεσμος εκδήλωσης και εγγραφή:  https://zoom.us/j/93542652574

Το πρόγραμμα

  • 30 Νοεμβρίου 2020
    17:00 - 17:50

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή