Η εκδήλωση

Τι είναι το Girls go Coding;
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελληνίδων επαγγελματιών της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των ψηφιακών μέσων για να φέρουν τις Ελληνίδες κάθε ηλικίας πιο κοντά στο δημιουργικό κομμάτι του προγραμματισμού.
Ξεκινάμε από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου με απλές έννοιες αλγοριθμικής σκέψης και μικρές ρομποτικές διατάξεις με κινητήρες και αισθητήρες, και προχωράμε σε μεγαλύτερες τάξεις, το Γυμνάσιο και το Λύκειο με δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και tablets, σχεδίαση ιστοσελίδων, δημιουργία δικτυακών υπηρεσιών και μεγαλύτερα, αυτόνομα ρομπότ. Αν σε ενθουσιάζει η τεχνολογία, τώρα βρίσκεις διέξοδο στη δημιουργικότητα και τις ιδέες σου!

Έλα στο Innovathens, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και σε περιμένουμε, μαζί με την κόρη σου, να κάνουμε το πρώτο μας ταξίδι στον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη, με τη βοήθεια των αγαπημένων σου…θυμωμένων πουλιών και πράσινων γουρουνιών! Δε χρειάζεται εμπειρία, γνώση η εξοικείωση, μόνο όρεξη και πειραματισμό!
:-)
Κι αν οι άντρες του σπιτιού είναι περίεργοι να δουν τι ετοιμάζουμε, θα τους …επιτρέψουμε να έρθουν κι αυτοί!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Κρατήστε θέσεις
για την εκδήλωση στο Innovathens.
Κρατήσεις για 11:00-13:00 και 13:00-15:00.

Διοργάνωση: openscience.gr, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

Υποστηρίκτές εκδήλωσης: Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόραση, Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ), Google στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

Το πρόγραμμα

  • 26 Οκτωβρίου 2014
    10:00 - 15:00

Δήλωσε συμμετοχή