Η εκδήλωση

Δείτε την εκδήλωση σε Live Streaming

Το INNOVATHENS powered by Samsung, συνεχίζοντας την παράδοση που ακολουθεί από το 2017 να αφιερώνει κάθε χρονιά σε μία ξεχωριστή θεματική και θέλοντας, παράλληλα, να ενημερώσει, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει, να αναδείξει καλές πρακτικές πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση, διοργανώνει το GREENability.

Μέσα από τρεις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο στο INNOVATHENS powered by Samsung και περιλαμβάνουν ομιλίες, workshops, προβολές ντοκιμαντέρ και όχι μόνο, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εταιρίες θα μας παρουσιάσουν τα success stories τους, καινοτόμες πρακτικές στους τομείς της ενέργειας, των μετακινήσεων, της μόδας, των καλλυντικών, του design κ.ά. Στο GREENability, θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα θέματα που λίγο-πολύ τα γνωρίζουμε ήδη μα θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αιολικά πάρκα, smart cities, αυτοκίνητα που κινούνται με το φως του ήλιου, κάθετη γεωργία, cradle2cradle design αλλά και… βιοδιασπώμενα καλαμάκια!

Η αρχή για το GREENability έρχεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 19.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το θέμα της πρώτης εκδήλωσης; Οι Πράσινες Τεχνολογίες (Green Technologies)!

Στην εκδήλωση, η καθηγήτρια Ελένη Μυριβήλη, αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του δήμου Αθηναίων, θα παρουσιάσει το νέο project χαρτογράφησης της χλωρίδας του Εθνικού Κήπου. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Φουντάς, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μας μιλήσει για τις νέες τεχνολογίες ακριβείας στη γεωργία, ο chief technical officer της Eunice Energy Group, Γιώργος Πεχλιβάνογλου, θα μας περιγράψει τις τεχνολογικές εξελίξεις στο μέλλον της ενέργειας, ενώ η Ναταλία Καλεβρά θα παρουσιάσει τη σειρά εφαρμογών της WWF Ελλάς για το περιβάλλον. Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Σιάπικας και ο Ηλίας Καρνάτσος από την εταιρία ECO//SUN μας συστήνουν το Ecocar, ένα σούπερ  σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα με μηδενικούς ρύπους. Και φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι «έξυπνοι» κάδοι ανακύκλωσης της RecyTrust. Γι’ αυτό, ο CEO &co-founder της Cyclefi, Γιώργος Στέγγος, έρχεται να μας τους παρουσιάσει!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19.00-19.20:
» Η ψηφιακή χαρτογράφηση της χλωρίδας του Eθνικού Kήπου».

Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Δήμου Αθηναίων
19.20- 19.40:
«Νέες τεχνολογίες στην πρωτογενή παραγωγή για μια βιώσιμη ανάπτυξη»

Σπύρος Φουντάς, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του ΓΠΑ

19:40-20:00:
«SYNERGIES, ALLIANCES & TECHNOLOGIES IN THE NEW ENERGY FUTURE»

Γιώργος Πεχλιβάνογλου, Chief Technical Officer της Eunice Energy Group

20:00-20:20:
«Παρουσίαση εφαρμογών του WWF για το περιβάλλον»

Ναταλία Καλεβρά, Δασολόγος – Επιστημονική συνεργάτης γεωπληροφορικής στο WWF Ελλάς

20:20- 20:40:
«Solar is our future- Παρουσίαση του  Ecocar»

Σιάπικας Κων/νος, Μηχανολόγος Μηχανικός της Ecosun και Καρνάτσος Ηλίας, υπέυθυνος ανάπτυξης δικτύου της Ecosun

20:40-21:00:
«Έξυπνη καταγραφή της ανακύκλωσης και ιχνηλασία των απορριμμάτων, για σημαντική αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης των εταιρειών: Η ιδέα της Recytrust»

Γιώργος Στέγγος, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, Recytrust & Cyclefi

21:00: Θα ακολουθήσει σύντομο Q&A

Το πρόγραμμα

  • 5 Ιουνίου 2019
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.