Η εκδήλωση

*UPDATE*

Αγαπητοί συμμετέχοντες στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon. 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περάσουμε μαζί ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο αναπτύσσοντας εφαρμογές για τις οικονομικές συναλλαγές.

Έμεινε λιγότερο από μία εβδομάδα για την έναρξη του crowdhackathon και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

 * Πληροφορίες για το NBG i-bank #fintech crowdchackathon μπορείτε να    βλέπετε στο δικτυακό τόπο http://crowdhackathon.com/fintech/και στο  facebook event https://www.facebook.com/events/442286412636188/. Να  παρακολουθείτε τα παραπάνω γιατί γίνονται συνεχώς updates.

 * Οι προδιαγραφές και τα ζητούμενα είναι διαθέσιμα  στο

 https://docs.google.com/document/d/1xBsa9DCQflAf1DSUMI9mkb4F21AVZqZRqP2drKQ-poE.

   Παρακαλούμε να τα δείτε και να μας πείτε ότι παρατηρήσεις ή προσθήκες έχετε.

 * Τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές καθώς και οι παροχές είναι διαθέσιμα

https://docs.google.com/document/d/1JSfYJmBlh0Bw8rDNkdqnkKWB0n13FRpN7Y0Lg9ri9Zg.

 * Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε

https://docs.google.com/document/d/16AKIV7pumEJZ8J9UH2vSkaBrnwC_tyMS3GcNHd6zLfM.

 * Πληροφορίες για τη διαδικασία και την αξιολόγηση

https://docs.google.com/presentation/d/1jbhTrYdU3WPKZNo2q-oLHeEkUbbFC_7eZ-TiXpJJcxo,

   καθώς και το πλαίσιο συμμετοχής http://crowdhackathon.com/fintech/terms/

 * Για τη συμμετοχή σας να θυμάστε ότι *είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω  της σελίδας*

   https://www.eventora.com/el/Events/nbg-crowdhackathon-fintech.

   Μπορείτε ακόμα να προσκαλέσετε φίλους σας και συνεργάτες σας να έρθουν μαζί σας στην ομάδα. Εάν δεν έχετε ομάδα μην ανησυχείτε, θα

   βρούμε επί τόπου. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 21 Απριλίου. Δεν επιτρέπεται η είσοδος εάν δεν έχετε εγγραφεί.

 * Παράλληλα με το NBG i-bank #fintech crowdhackathon θα γίνει το Be Finnovative ! workshop με θέμα τις οικονομικές συναλλαγές – fintech.

   Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα 

https://docs.google.com/document/d/11Bx7jdPyVW9a4Wj8L8DD3iC5vOOqT1WeEzxETUjfPIs.

   Μπορείτε να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς σας να το  παρακολουθήσουν. Το εισιτήριο Be Finnovative ! ισχύει μόνο για το

   συγκεκριμένο event και την παρουσίαση των εφαρμογών που θα γίνει στο Innovathens την Κυριακή 24 Απριλίου στις 18:30.

*Οι διαγωνιζόμενοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους υπολογιστή (κυρίως laptop) και υποχρεωτικά πολύμπριζο με καλώδιο 1-2 μέτρων*. Από τη

διοργάνωση θα παρέχονται αίθουσα, τραπεζάκια για τις ομάδες, γρήγορο internet στο Innovathens, καφές, φαγητό μεσημεριανό και βραδινό,

αναψυκτικά, μπύρες για το πάρτυ και φυσικά mentoring από τους καταξιωμένους μέντορές μας. Μπορείτε να δείτε τους μέντορες, τους κριτές, τους χορηγούς και υποστηρικτές στο http://crowdhackathon.com/fintech/.

Παρακαλούμε εάν έχετε δηλώσει ότι θα έρθετε και δεν μπορέσετε, να μας ενημερώσετε εγκαίρως (μέχρι 21 Απριλίου) μέσω email στο

crowdhackathon@crowdpolicy.com <mailto:crowdhackathon@crowdpolicy.com>ή στο 2122134475 (κα. Φωτεινή Λαθούρη). Πιάνετε τη θέση κάποιου που θέλει να έρθει.

Σας ευχαριστούμε θερμά και ανυπομονούμε να σας δούμε το Σάββατο 23 Απριλίου στις 09:00 το πρωί στο Innovathens, να περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο.

Από την οργανωτική επιτροπή.

 


 

 

Στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (#fintech).

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).

Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.

Στόχοι της διοργάνωσης

Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech – https://en.wikipedia.org/wiki/ Financial_technology) και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:

 • Cashless Banking (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
 • Εveryday banking (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
 • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
 • Smart Banking (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).
 • Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.
 • Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία  που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
 • Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
 • Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served.

Βραβεία

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:

 • 1ο βραβείο: 1.500 ευρώ
 • 2ο βραβείο: 1.000 ευρώ
 • 3ο βραβείο:    500 ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επαγγελματικές συνεργασίες αθροιστικά μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.

Χρονοδιάγραμμα

Εγγραφές:

Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/fintech/.

Ολοκλήρωση εγγραφών:

Μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00.

Ανακοίνωση προδιαγραφών διαγωνισμού και διαβούλευση:

30 Μαρτίου – 18 Απριλίου 2016

Διεξαγωγή διαγωνισμού:

23 και 24 Απριλίου 2016

Γραφτείτε στη σελίδα του event NBG i-bank #fintech crowdhackathon στο facebook για συνεχή ενημέρωση!

Το πρόγραμμα

 • 23 Απριλίου 2016
  09:00 - 23:00
 • 24 Απριλίου 2016
  09:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή