Η εκδήλωση

Η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει στο InnovAthens την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ., εκδήλωση με θέμα:
«Ανάπτυξη Εφαρμογών με Ανοικτά Δεδομένα και RESTful APIs: Η υπηρεσία Open Data Cloud»
Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των RESTful APIs για την ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το Open Data Cloud (www.opendatacloud.gr), μια καινοτόμο υπηρεσία νέφους για την ανάπτυξη εφαρμογών με ανοικτά δημόσια δεδομένα.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι ανοικτές τεχνολογίες της υπηρεσίας Open Data Cloud και το ισχυρό RESTful API που παρέχει για την ανάκτηση, αναζήτηση και οπτικοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων.
Χρησιμοποιώντας το Open Data Cloud API ως παράδειγμα, το δεύτερο μέλος της εκδήλωσης θα έχει τη μορφή εργαστηρίου (workshop), στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα χρήσης της αρχιτεκτονικής REST και της μορφοποίησης JSON για την επαναχρησιμοποίηση των ανοικτών δεδομένων. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην πρακτική χρήση του Open Data Cloud API και στην ευκολία που παρέχει για την ενσωμάτωση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων σε ποικίλες εφαρμογές (ιστοσελίδες, web apps, κτλ.).
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και προτάσεις σχετικά με πιθανές συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων.
Η εκδήλωση αφορά:
Όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν εφαρμογές με χρήση RESTful APIs ή/και ανοικτών δεδομένων (προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, δημόσιους φορείς, κτλ).
Επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αναζητούν νέες ευκαιρίες στο χώρο των ανοικτών δεδομένων και της ανοικτής διακυβέρνησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Συνδιοργάνωση ΙΝΝΟVATHENS, Niovity & EΕΛ/ΛΑΚ

Το πρόγραμμα

  • Aνάπτυξη της υπηρεσίας OpenDataCloud
    7 Νοεμβρίου 2014
    18:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.