Η εκδήλωση

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης PLUGGY (Pluggable Social Platform for Heritage Awareness andParticipation) θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Τελικού Συνεδρίου PLUGGY για την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς με τίτλο: «Europeans to become online heritage curators».

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση της Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης PLUGGY, η οποία δίνει τη δυνατότητα, σε πολίτες και επαγγελματίες, να συμβάλουν ενεργά στην προβολή και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους.

Η πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από μία διεπιστημονική κοινοπραξία εννέα εταίρων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, προσφέρει καινοτόμα εργαλεία (όπως τις εφαρμογές αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, επαυξημένης πραγματικότητας, εντοπισμού γεωγραφικής θέσης και συνεργατικών παιχνιδιών), που επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράφουν εύκολα και με συναρπαστικό τρόπο τις εμπειρίες και τη γνώση τους για τον τοπικό πολιτισμό διευκολύνοντας παράλληλα και την επαφή τους με την πολιτιστική παραγωγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του Τελικού Συνεδρίου PLUGGY θα λάβουν χώρα διαδραστικές παρουσιάσεις, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, καθώς και μία συναρπαστική έκθεση των τεχνολογιών και εφαρμογών PLUGGY. Θα παρουσιαστούν, επιπλέον, οι έξι νικητήριες εφαρμογές του AppChallenge που διοργανώθηκε από το έργο και θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής, o οποίος θα λάβει το επιπλέον χρηματικό έπαθλο των 4.000 ευρώ.

Αποκορύφωμα του Συνεδρίου, το προγραμματισμένο live tour στην «Τεχνόπολις», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν, μέσα από την χρήση των εφαρμογών PLUGGY, ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς σχετικές με τον περιβάλλοντα χώρο και φτιαγμένες αποκλειστικά γι’ αυτούς, αλλά και να μοιραστούν τη δική τους οπτική και εμπειρία, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας PLUGGY.

Η συμμετοχή στο Τελικό Συνέδριο του PLUGGY, στις 20 Νοεμβρίου, είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, που είναι διαθέσιμη εδώ.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τελικού Συνεδρίου, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο PLUGGY, αλλά και τη διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε στο: www.pluggy-project.eu.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα

  • 20 Νοεμβρίου 2019
    09:00 - 18:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή