Η εκδήλωση

Η SamsungElectronicsHellas, τοBritish Councilκαι το INNOVATHENS PoweredbySamsung διοργανώνουν το συναρπαστικό science talk με τίτλο «Νέες εμπειρίες με τη χρήση της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας στην Τεχνητή Νοημοσύνη»την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, στις 19.00.H ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τις Facebook pages του British Councilκαι του INNOVATHENS.

Η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας αποτελεί πεδίο εντατικής έρευνας και αντικείμενο υψηλών προσδοκιών εδώ και δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να μη βλέπουμε θεαματικά, απτά αποτελέσματα, όπως εύγλωττα ανδροειδή ή παντοδύναμες μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) σε δημοφιλείς ταινίες του Χόλιγουντ. Ωστόσο, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτύξει ως πραγματικά ευφυή.

Ποια είναι η αλήθεια; Έχει υπάρξει κάποια πρόσφατη αλλαγή στο πεδίο της ΕΦΓ; Σε ποιον βαθμό χρησιμοποιούμε όντως την ΕΦΓ στη ζωή μας και σε τι ακριβώς συνίσταται; Οι υπολογιστές κατανοούν πράγματι την ανθρώπινη γλώσσα; Τι πραγματικά σημαίνει «κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας» και ποια είναι τα πιθανά υποδηλούμενα νοήματα; Τέλος, τι μπορούμε να περιμένουμε από τις τεχνολογίες ΕΦΓ στο εγγύς μέλλον και τι πρέπει να φοβόμαστε; Ο Dr. Lukasz Slabinski θα προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα από την πλευρά της Samsung Electronics, μια εταιρεία που ανήκει στους μεγαλύτερος κατασκευαστές ευφυών ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, ενώ ο Κώστας Καρπούζης θα συντονίζει την ομιλία.

Αυτό το science talk είναι η ευκαιρία σας να μάθετε πώς η τεχνολογία ΕΦΓ κάνει τη ζωή μας ευκολότερη! Μην το χάσετε!

Μπορείτε να δείτε το live streaming στον σύνδεσμο εδώ.

Το πρόγραμμα

  • 19 Ιουνίου 2020
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή