Η εκδήλωση

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 19.00, η SciFY και o Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS, σας προσκαλούν στην 13η SciFY Academy με θέμα: «Big Data: Από την υποδομή στην υλοποίηση» . Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Στο πρώτο φθινοπωρινό SciFY Academy, ο Dr. Κωνσταντίνος Tσακαλώζος και ο Dr. Γιώργος Γιαννακόπουλος, με την πολυετή ερευνητική και επαγγελματική τους εμπειρία θα μας μιλήσουν για το ίσως πιο ενδιαφέρον θέμα των τελευταίων χρόνων στον χώρο του Computer Science, Big Data. Αρχικά ο Dr. Κωνσταντίνος Tσακαλώζος θα μας μιλήσει για την αξία των Big Data, γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε, τα εμπόδια που θα συναντήσουμε καθώς και για εφαρμογές που αφορούν την μοντελοποίηση και τη διατήρηση. Επίσης θα γίνει αναφορά στο Juju ecosystem, όπου και συμμετέχει ο κ Τσακαλώζος, ως μέλος του Big Data group και θα μάθουμε πως δημιουργούμε και διαχειριζόμαστε υποδομές με Juju charms.

Στην συνέχεια ο Dr. Γιώργος Γιαννακόπουλος θα μας μιλήσει για το πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε κοινότητες μέσω της Τεχνολογίας Δεδομένων. Και σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει αναφορά σε εφαρμοσμένα παραδείγματα και έργα όπως το Big Data Europe, ένα διεθνές έργο, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ που φέρνει 16 οργανισμούς από 10 Ευρωπαϊκές χώρες σε μία συνεργασία για το μέλλον των «μεγάλων δεδομένων» στην Ευρώπη. Ακόμα, θα δούμε πώς τα μεγάλα δεδομένα μπορούν να επηρεάσουν τομείς όπως η υγεία, η αγροτική παραγωγή, η ενέργεια, οι μεταφορές, το κλίμα, οι κοινωνικές επιστήμες και η ασφάλεια.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών πληροφορικής και τεχνολογίας, επαγγελματίες στον χώρο της πληροφορικής. Φυσικά απευθυνόμαστε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του Computer Science και των Big Data.

 

Όπως κάθε μήνα θα προηγηθεί δεκαπεντάλεπτη παρουσίαση ενός από τα ολοκληρωμένα έργα της SciFY. Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε το Talk and Play *, ένα πρωτότυπο σύστημα που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να ξεπεράσουν πρακτικά προβλήματα, να βελτιώσουν την επικοινωνία με το περιβάλλον τους και να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής τους.

*Το έργο αναπτύσσεται από την SciFY με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN13Tickets

 

Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN13FBEvent

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN13PR

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN13Info

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN13Speakers

Το πρόγραμμα

  • 19 Οκτωβρίου 2016
    19:00 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή