Η εκδήλωση

Είσαι καλλιτέχνης; Εκπροσωπείς έναν πολιτιστικό φορέα ή οργανισμό που θέλει να αναπτύξει νέα projects και υπηρεσίες; Έχεις ξεκινήσει μία startup ή εργάζεσαι στους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών; Έχεις καινοτόμες ιδέες; Θέλεις να τις εξελίξεις; Αναζητάς νέες συνεργασίες; Το SMATH σε αφορά!

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 17.30, το INNOVATHENS powered by Samsung ανοίγει τις πόρτες του και σε προσκαλεί στο SM-art meeting για να γνωρίσεις το SMATH! Τι είναι; Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και στο οποίο συμμετέχει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μαζί με 10 ακόμη εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ισπανία. Κύριος στόχος του είναι να καλλιεργηθούν συνεργασίες μεταξύ δημόσιου τομέα, φορέων παραγωγής πολιτισμού, δημιουργικών επιχειρήσεων και καλλιτεχνών μέσω καινοτόμων μορφών clustering, στην περιοχή της Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια του SMATH, θα αναπτυχθούν creative nests, δημιουργικές «φωλιές», ανοιχτοί συνεργατικοί χώροι όπου καλλιτέχνες, start-ups και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (CCIs), αλλά και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και καλές πρακτικές, να σχεδιάζουν μαζί νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες, με άξονα τρεις θεματικές: την κοινωνική συνοχή, την αστική ανάπλαση και τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα projects αυτά θα «εκκολάπτονται», θα υποστηρίζονται επιχειρηματικά, ενώ θα ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη καινοτόμων δικτύων, η συνεργασία με δημόσιους φορείς και επενδυτές, θα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Σε περιμένουμε για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, μα πάνω απ’ όλα για να ανοίξουμε νέες δημιουργικές πόρτες!

 

 

 May the arts be with us!

 

#SMATH
#SMATHEUproject
#20yrsTECHNOPOLIS

Και μην ξεχάσεις: για να συμμετάσχεις στο SM-art meeting, πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε εγγραφή.

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ!

Μάθε περισσότερα για το SMATH εδώ!
Ακολούθησέ μας στο Facebook εδώ!

———————————————————————————————————————————————————–

Πρόγραμμα:

17.30 | Εγγραφές &Networking

18.00 | Γνωριμία με το έργο SMATH και τις δράσεις του creative nest

18.15 | Ομιλίες

– Οι τάσεις των Πολιτιστικών και Δημιουργικών επιχειρήσεων. Δύο πρόσφατα παραδείγματα δικτύωσης και clustering των CCIs
Αγγελική Δεμερτζή – οικονομολόγος MSc, υποψήφια διδάκτωρ Χωροταξίας – Αρχιτεκτονική Σχολή, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα CCIs; Πόσους εργαζόμενους απασχολούν; Πώς οργανώνονται και πώς συνεργάζονται;Γιατί τα κέντρα των πόλεων είναι ο πιο αποδοτικός χώρος υποδοχής τους; Πώς αλληλεπιδρούν με τον αστικό χώρο;

- Σχεδία home. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή

Δώρα Μασλίντση – υπεύθυνη Συνδρομών & Διαφήμισης –Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.Παλιά απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλήςαισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση.

- UrbanDig project: Φαντάσου ένα Αδριάνειο Δίκτυο Γειτονιών!
Γιώργος Σαχίνης & Ειρήνη Ηλιοπούλου – ομάδα Όχι Παίζουμε.

Η ομάδα Όχι Παίζουμε παρουσιάζει το νέο UrbanDig project που σχεδιάζει και υλοποιεί σε οκτώ γειτονιές από τις οποίες διέρχεται το Ρωμαϊκό Αδριάνειο υδραγωγείο.

- Creativity and Sustainability: a winning combination!
Βη Μπουγάνη – CEO, Sustainable Food Movement

To Sustainable Food Movement in Greece, σε συνεργασία με το TAF: The Art Foundation και το art shop It’s all oh so souvenir to me, διοργάνωσετο 2018 το “It Grows On You”, ένα project διάρκειας 10 ημερών αφιερωμένο στην αειφορία και το νόρο “sustainability”. Μέσα από έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια, το It Grows On You ανέδειξε το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων πρεσβεύοντας τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το project εντάχθηκε στη θεματική “sustainable_future” και στόχος του ήταν η σύνδεση της καλλιτεχνικής παραγωγής και σκέψης με το περιβάλλον και η αφύπνιση του θεατή στη μύηση του ως μελλοντικός ηθικός καταναλωτής.

 

19:00 | Workshop

Partner-up for social innovation!
Δρ. Ματίνα Μάγκου- σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και έργων με κοινωνικό αντίκτυπο

Ένα εργαστήριο μη αναμενόμενων δημιουργικών συνεργειών κοινωνικής καινοτομίας, ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία για non-stop interaction μεταξύ εκπροσώπων παραγωγής πολιτισμού, CCIs και επιχειρήσεων. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσει το έδαφος για να γεννηθούν νέες –ίσως και απρόσμενες, απροσδόκητες- συνεργασίες, αυτές που θα εξελιχθούν στα επόμενα στάδια του SMATH.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

fasa_smath

Το πρόγραμμα

  • 25 Ιουνίου 2019
    17:30 - 21:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή