Η εκδήλωση

Δείτε εδώ την εκδήλωση σε Live Streaming

Τι είναι το STEΑM Education και πως μπορούμε να το εντάξουμε σε εκπαιδευτικά προγράμματα; Πρακτικά πως εφαρμόζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση; Μπορούμε τελικά να μεταμορφώσουμε τη μαθησιακή εμπειρία και να κάνουμε τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες και την τέχνη;

 

To Innovathens powered by Samsung, η Edumotiva και η SciFY σας προσκαλούν στην διημερίδα με θέμα «Maker Movement in Education» την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Η δεύτερη ημέρα του Maker Movement in Education έχει τίτλο  “Students as makers of computer-supported artefacts: the eCraft2Learn project” και είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου ecraft2learn από τους εταίρους του στην Ελλάδα, INNOVATHENS powered by Samsung και Edumotiva.

 

Αρχικά θα γίνει παρουσίαση του έργου και θα δοθεί έμφαση στο πλαίσιο, τη μεθοδολογία του και στα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια θα προβληθούν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου όπου θα προβληθούν βίντεο από τα εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές και ακολούθως κάποιοι μαθητές θα μας μιλήσουν για την εμπειρία που τους πρόσφεραν οι δράσεις αυτές.

Το λόγο έπειτα θα έχουν εκπρόσωποι των σχολείων που συμμετείχαν και συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού κος Ασημακόπουλος θα μας μιλήσει για την επίδραση που είχε το έργο στο σχολείο.

Καθώς εργαστήρια υλοποιήθηκαν και στην Τεχνόπολη Δ.Αθηναίων με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, θα υπάρχει και η σχετική τοποθέτηση από εκπαιδευτικό.

Τέλος, η ημερίδα θα κλείσει με το κάλεσμα γονέων μαθητών που συμμετείχαν στο έργο οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από τα μάτια των παιδιών.

 

**Η πρώτη μέρα της διημερίδας “Maker Movement in Education” έχει τίτλο “STEAM Education: Πώς η διεπιστημονική προσέγγιση και η τέχνη διαμορφώνουν την μαθησιακή εμπειρία” και γίνεται στο πλαίσιο του SciFY Academy.

Περισσότερα για την εκδήλωση και το πρόγραμμα της πρώτης μέρας εδώ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς θετικών επιστημών, εικαστικών, παιδαγωγούς, επιστήμονες, εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων (τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης), εκπροσώπους εικαστικών φορέων καθώς και φοιτητές παιδαγωγικών, θετικών και εικαστικών σχολών.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της και θα μεταδοθεί επίσης μέσω live streaming από την ιστοσελίδα του Innovathens powered by Samsung.

Το πρόγραμμα

  • 20 Δεκεμβρίου 2018
    18:00 - 19:30

Δήλωσε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής για αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν.