Η εκδήλωση

Η κοινότητα του Ubuntu-gr και η Εταιρεία Ελευθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το INNOVATHENS σας καλούν στο Ubuntu Linux Installfest, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα στο κτίριο του Innovathens στην Τεχνόπολις στο Γκάζι

Στόχος του Ubuntu Installfest είναι η γνωριμία του κοινού με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux καθώς και την Ελληνική τοπική κοινότητα (Ubuntu-gr).

Μερικά από τα σενάρια που θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε είναι:
●     Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως μοναδικό λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή.
●     Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως σύστημα διπλής-εκκίνησης (dual boot), παράλληλα με όποιο άλλο λειτουργικό σύστημα έχετε ήδη εγκατεστημένο.
●     Η αναβάθμιση του Ubuntu Linux σε νεότερη έκδοση.
●     Ο εντοπισμός και η διόρθωση σφαλμάτων σε υπάρχουσα εγκατάσταση.

Ελάτε στο Installfest,

●     για μάθετε πως να εγκαταστήσετε, ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux μαζί με δεκάδες εφαρμογές Ελεύθερου λογισμικού που το συνοδεύουν.
●     Να δείτε σε δράση το Ubuntu Linux ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.
●     Να λύσετε τυχόν απορίες σας για το αν το Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό είναι κατάλληλο για εσάς.
●     Να λάβετε βοήθεια για τυχόν προβλήματα που έχετε κατά την εγκατάσταση και χρήση του Ubuntu.

Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας:

Έναν υπολογιστή που να…
Έχει τουλάχιστον 1 GB RAM
Να λειτουργεί (αυτό είναι απαραίτητο…)
Τουλάχιστον 6 GB ελεύθερο χώρο στον Δίσκο
Φορτιστή για το laptop σας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η προεγγραφή.

 

Γιατί να βάλω Ubuntu Linux στον υπολογιστή μου:

To Ubuntu είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (άλλα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και το MacOS) βασισμένο όμως στο Linux (ή πιο ορθά GNU/Linux). Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή (οι διανομές είναι κάτι σαν διαφορετικές εκδόσεις) του Linux. Άλλες δημοφιλείς διανομές είναι το Fedora, το Debian και η SuSE. Διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Είναι εξαιρετικά προηγμένο από τεχνολογική και σχεδιαστική άποψη αλλά ευτυχώς δεν υπερέχει μόνο σε αυτόν τον τομέα. Το σημαντικότερο του πλεονέκτημα είναι η απλότητα και η ευκολία στην χρήση. Μπορεί να το χειριστεί/χρησιμοποιήσει ο καθένας: είτε επαγγελματίας ή επιστήμονας που έχει υψηλές απαιτήσεις, είτε φοιτητής, συνταξιούχος ή ακόμα και νοικοκυρά. Επιπλέον δεν περιλαμβάνει προεγκατεστημένες μόνο βασικές εφαρμογές αλλά και πάρα πολλά προγράμματα που καλύπτουν περισσότερο ή λιγότερο εξειδικευμένες ανάγκες. (Διαβάστε περισσότερα)

Λίγια λόγια για την κοινότητα Ubuntu-gr

Η κοινότητα του Ubuntu-gr () ιδρύθηκε το 2004 και αποτελεί μια από τις πιο ενεργές κοινότητες ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έκτοτε επεκτάθηκε έχοντας δημιουργήσει δικό της φόρουμ, συμμετέχοντας σε κοινωνικά δίκτυα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις-συναντήσεις και φτάνοντας σήμερα να αριθμεί περί τα 15.000 μέλη.

Το πρόγραμμα

  • 10 Ιουλίου 2015
    18:00 - 20:00

Δήλωσε συμμετοχή

Δήλωσε Συμμετοχή