INNOVATHENS Summer Labs 2016

Print

 

Summertime…and the learning is easy!

Ιούλιος στην Αθήνα; Μήπως έχεις πολλά να μάθεις πριν τις διακοπές; Έλα στο INNOVATHENS!

Για 2 εβδομάδες φέτος το καλοκαίρι, από τις 11 ως τις 23 Ιουλίου, το INNOVATHENS διοργανώνει για πρώτη φορά εντατικά Summer Labs ενηλίκων, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και να έρθεις σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία, όπως το Digital Marketing, το Adobe InDesign, το Adobe Photoshop και το WordPress, που κάνουν ένα βιογραφικό ενημερωμένο και ελκυστικό. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να κατασκευάζεις μια ιστοσελίδα, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες ψηφιακά και να γνωρίσεις όλα τα μυστικά του Digital Marketing και Branding, σε περιμένουμε στο INNOVATHENS!

Δες αναλυτικά τα εργαστήρια:

 

Diploma in Digital Marketing | 11-15 Ιουλίου

Εισηγητής: Γεράσιμος Τζαμαρέλος

Ένα ειδικά σχεδιασμένο, ολοκληρωμένο workshop, συνολικής διάρκειας 18 ωρών, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις του marketing και της εταιρικής επικοινωνίας.

Θα μάθουμε μέσα από πρακτικά παραδείγματα να σχεδιάζουμε επιτυχημένα websites, να εφαρμόζουμε τεχνικές SEO (Search Engine Optimisation), να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε ενοποιημένη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας και ενέργειες mobile marketing για τον οργανισμό/επιχείρηση στην οποία εργάζονται. Παράλληλα, θα γνωρίσουμε τις εναλλακτικές επιλογές online διαφήμισης και πώς να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητά της. Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε πιο αποτελεσματικά τα δημοφιλέστερα social media (Facebook, Youtube, Twitter, foursquare κ.ά) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων.

Ημερομηνίες: 11-15 Ιουλίου 2016
Ώρες:
17.00-21.00
Κόστος: 50 € (early bird), 60 € (booking)

Δήλωση συμμετοχής: εδώ

*Ο κύκλος σεμιναρίων Diploma in Digital Marketing πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας).

*Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δίπλωμα στο Digital Marketing.

 


 

Adobe InDesign | 18-20 Ιουλίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

O κύκλος των εργαστηρίων στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών τεχνικών του InDesign και περιλαμβάνει τις ενότητες

– Layout Σελίδας
– Δημιουργία πρότυπων σελίδων
– Δημιουργία στηλών
– Εισαγωγή κειμένου
– Επεξεργασία κειμένου
– Εισαγωγή εικόνων
– Αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνων
– Αυτοματοποίηση ροής εργασίας
– Επεξεργασία και δημιουργία χρωμάτων
– Κλείσιμο PDF για εκτύπωση

Ημερομηνίες: 18-20 Ιουλίου 2016
Ώρες: 14:00- 17:00
Κόστος: 40 € (early bird), 50 € (booking)

Δήλωση συμμετοχής: εδώ

 


 

Adobe Photoshop | 18-22 Ιουλίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Κύκλος εργαστηρίων που στοχεύει στην εκμάθηση των τεχνικών επεξεργασίας εικόνων μέσω του Photoshop, του διάσημου λογισμικού Adobe.

Αρχικά, θα εξοικειωθούμε με την ψηφιακή φωτογραφία και τα χρώματα ενώ θα γίνει, παράλληλα, μια εισαγωγή στο πρόγραμμα και, μέσα από μεθοδικά βήματα και απλά παραδείγματα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, θα έρθουμε σε επαφή με διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Μέχρι το τέλος των μαθημάτων, θα μπορούμε να κάνουμε βασική χρήση του Photoshop, να πραγματοποιούμε χρωματικές και τονικές διορθώσεις εικόνων, να αλλάζουμε διαστάσεις και να ρετουσάρουμε τις φωτογραφίες μας.

Ημερομηνίες: 18-22 Ιουλίου 2016
Ώρες:
10.00-14.00
Κόστος: 60 € (early bird), 70 € (booking)

Δήλωση συμμετοχής: εδώ

 


 

WordPress | 21-23 Ιουλίου

Εισηγητής: Τάκης Μπουγιούρης

Το WordPress είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων παγκοσμίως με εκατομμύρια ιστότοπους να βασίζονται σ’ αυτό. Είναι ιδιαίτερα φιλικό τόσο στο χρήστη όσο και στον developer για να αναπτύξει πάνω του ιστοσελίδες και υπηρεσίες. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσει κανείς τα πρώτα του βήματα στο web design αλλά και εξαιρετική επιλογή για πιο σύνθετες λύσεις και συστήματα.

Στο καλοκαιρινό εργαστήριο WordPress, θα μάθουμε βασικές αρχές σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων, καθώς και ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε δημιουργικά πάνω στο WordPress. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη εισαγωγή στις δυνατότητες της πλατφόρμας, στα συστατικά της στοιχεία και το οικοσύστημα γύρω απ’ αυτήν ενώ θα συνεχίσουμε με μια αναφορά στις βασικές τεχνολογίες που είναι απαραίτητες στην κατασκευή ιστοσελίδων. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γνωρίζουμε πώς εγκαθιστούμε το WordPress, πώς το παραμετροποιούμε έτσι ώστε να το φέρουμε στα μέτρα μας και θα μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη μας εταιρική ή προσωπική ιστοσελίδα.

Αν θέλεις να «λερώσεις» τα χέρια σου με τεχνικά θέματα και να μάθεις νέα πράγματα, τότε το εργαστήριο WordPress είναι ιδανικό για σένα!

Ημερομηνίες: 21-23 Ιουλίου 2016
Ώρες: 16.00-19.00
Κόστος: 40 € (early bird), 50 € (booking)

Δήλωση συμμετοχής: εδώ

 


 

*Το early bird για όλα τα INNOVATHENS Summer Labs ισχύει μέχρι τις 4 Ιουλίου.

 

Λίγα λόγια για τους εισηγητές των INNOVATHENS Summer Labs:

  • Γεράσιμος Τζαμαρέλος

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ και Πτυχιούχος στην Επικοινωνία και στην ψυχολογία του καταναλωτή. Είναι Έμπειρος και Εγκεκριμένος  Καθηγητής  επιχειρηματικών σεμιναρίων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και Δημόσιων Οργανισμών, με εξειδίκευση σε θέματα Marketing και Επιχειρηματικότητας.

  • Νίκος Γαζετάς

Ο Νίκος Γαζετάς είναι graphic designer και εκπαιδευτής λογισμικού γραφιστικής με σημαντικές συνεργασίες και εκπαιδεύσεις στις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδας (Πλαίσιο, Κολλέγιο Αθηνών, ΟΠΑΠ κ.ά.). Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, το Design Athens, το Graphic Stories Cyprus και τα τελευταία 11 χρόνια είναι σταθερός συνεργάτης του κολλεγίου τέχνης και design ΑΚΤO. Παράλληλα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο σχεδιασμό εντύπων και ψηφιακών εφαρμογών, το branding κ.α. Τα τελευταία χρόνια, είναι Certified Expert της Adobe και Certified Instructor των προγραμμάτων Photoshop και InDesign.

  • Τάκης Μπουγιούρης

Ο Τάκης Μπουγιούρης γεννήθηκε το 1979, αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφοριακά Συστήματα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Τμήμα Πληροφορικής το 2006. Συνεργάστηκε, από το 2003, με την εταιρεία Δαίδαλος Πληροφορική σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και στην ανάπτυξη έργων του ελληνικού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αναπτύσσοντας συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (content management systems – CMS). Το 2006 πήρε μέρος στη startup Atlantis-IST, με αντικείμενο την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών διαχείρισης ενέργειας κτιρίων. Ξεκίνησε να ασχολείται με το WordPress το 2007 και το 2010 (συν)ιδρύει μαζί με φίλους τη Nevma, εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων και ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου, ένα από τα πρώτα web agencies στην Ελλάδα με εξειδίκευση στο WordPress. Είναι ιδιαίτερα ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress, διοργανωτής του meetup WordPress Athens και του συνεδρίου WordCamp.

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Print