ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ

Tο INNOVATHENS είναι ένας ολοκληρωμένος κόμβος στήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, όπου μπορείς να συναντήσεις έμπειρα στελέχη της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και επιτυχημένους επιχειρηματίες που θα σε βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο να ωριμάσεις την επιχειρηματική σου ιδέα και να αναπτύξεις ή να μετασχηματίσεις την επιχείρησή σου.

Επιπλέον, μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία, πληροφορίες και συμβουλές στα πεδία του ενδιαφέροντός σου αλλά και να διερευνήσεις εναλλακτικούς δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης .

Συγκεκριμένα, σου δίνεται η δυνατότητα για:

 • Παρακολούθηση Ομιλιών, Σεμιναρίων και Εργαστηρίων ανάπτυξης  εξειδικευμένων τεχνικών ή άλλων δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη δημιουργία και επιτυχή λειτουργία μιας καινοτομικής επιχείρησης
 • Δικτύωση με επιχειρηματίες, ερευνητές, πανεπιστημιακούς, δημιουργικούς ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα
 •  Συμβουλές από Συνδέσμους Επιχειρήσεων που εκπροσωπούν καινοτόμες επιχειρήσεις της πόλης
 •  Ενίσχυση και στήριξη νεοφυών και υφισταμένων επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στον  Επιχειρηματικό Επιταχυντή
 •  Ενημέρωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, που δημιουργούνται στο ραγδαία αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης
 •  Παρουσίαση Καλών Πρακτικών και Πρότυπων Επιχειρηματικών Παραδειγμάτων
 •  Διεξαγωγή Διαγωνισμών και Φεστιβάλ Καινοτομίας

ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ

To INNOVATHENS βρίσκεται στην καρδιά του πιο αναγνωρίσιμου τοπόσημου της Αθήνας, την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων, την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 900.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Εκεί, το ιστορικό Aεριοφυλάκιο 2, έχει μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο πολυχώρο, ο οποίος λειτουργεί σαν ένα ολοκληρωμένο κέντρο δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητών και γενικά δημιουργικών ανθρώπων.

Στο ισόγειο του INNOVATHENS μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια, ομιλίες, διαλέξεις και να πάρεις μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις. Μπορείς επίσης να πάρεις μέρος σε εκδηλώσεις που γίνονται ειδικά για να παρουσιάσεις την ιδέα σου.
Στον Α όροφο μπορείς να επισκεφθείς εκθέσεις καινοτομικών προϊόντων και παρουσιάσεις καινοτομικών υπηρεσιών και ιδεών, να συναντηθείς με έμπειρους επαγγελματίες που ήδη καινοτομούν και να συζητήσεις για τις πλευρές της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας που σε ενδιαφέρουν.
Στον Β όροφο, μπορείς να κλείσεις ραντεβού με εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν ειδικά για το θέμα που σε απασχολεί και να πιστοποιηθείς μέσα από ειδικά σεμινάρια που προσφέρει το INNOVATHENS.

Στους κοινόχρηστους συνεργατικούς χώρους που σου προσφέρει το INNOVATHENS σε κάθε όροφο, μπορείς να γνωρίσεις και να χρησιμοποιήσεις σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα, να συνεργαστείς με μέλη των συνδέσμων ή μέλη άλλων ομάδων ή απλά να κλείσεις ραντεβού για να χρησιμοποιήσεις το χώρο για τη δική σου ομάδα.

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ

Το INNOVATHENS δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, για να προσφέρει στους  ανήσυχους και δημιουργικούς ανθρώπους την ευκαιρία να επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης και να δημιουργήσουν ή να εξελίξουν τη δική τους επιχείρηση παραγωγής και προσφοράς καινοτομικών προϊόντων ή υπηρεσιών.

Η Τεχνόπολη συνέταξε, υπέβαλε και υλοποιεί το εγκεκριμένο έργο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, και συμπράττει με 6 Συνδέσμους Επιχειρήσεων (το Athens Σynergies):

 • Τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
 • Την  Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.)
 • Την Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBIO)
 • Την  Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)
 • Την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)
 • Την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ)

Το INNOVATHENS έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του έργου παίζει η Samsung Electronics Hellas, πρωτοπόρος παγκοσμίως εταιρεία ανάπτυξης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και γνωστή για την υποστήριξη της ανάπτυξης καινοτομικών εφαρμογών, η οποία που δεν συμβάλλει μόνο οικονομικά στην επιτυχία του σκοπού του, αλλά προσφέρει εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε τεχνικές ή επιχειρηματικές δεξιότητες.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

μελέτηΗ υλοποίηση του INNOVATHENS βασίστηκε σε μελέτη η οποία προτείνει δράσεις που εντάσσονται σε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και με την ενεργή συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου και ωφελούμενου έχοντας  χαρακτήρα  τόσο top down, όσο και bottom up.

Μπορείτε να κατεβάσετε την μελέτη εδώ