ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Κέντρο Εθελοντών Manager Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ)

Το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) συγκροτείται από ενεργά και πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, που μοιράζονται κοινά βιώματα και εμπειρίες από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και που έχουν την ίδια ισχυρή διάθεση εθελοντικής προσφοράς έργου στην κοινωνία. Τα μέλη του ΚΕΜΕΛ παρέχουν την επιχειρησιακή πείρα και τεχνογνωσία τους εθελοντικά και δωρεάν σε κοινωνικούς φορείς, μικρές επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, που έχουν περιορισμένα μέσα και δυνατότητες, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Έργο του ΚΕΜΕΛ Στα πλαίσια της αποστολής μας και των δυνατοτήτων μας, τα μέλη μας μεταφέρουν τεχνογνωσία, καθοδηγούν και συμβουλεύουν τους αποδέκτες των υπηρεσιών μας με την δέουσα εμπιστευτικότητα. Για κάθε αίτημα συνεργασίας που αποδεχόμαστε ορίζεται ένα έργο με συγκεκριμένο στόχο, χρονοδιάγραμμα και αποτέλεσμα. Η συμβολή μας είναι καθαρά συμβουλευτική ή εκπαιδευτική και πάντοτε σε στενή συνεργασία με τον αποδέκτη των υπηρεσιών μας ο οποίος έχει και την ευθύνη διαχείρισης και υλοποίησης του έργου. Καλύπτουμε, ενδεικτικά, τους ακόλουθους τομείς:
- Ίδρυση νέων φορέων και οργάνωση πλαισίου λειτουργίας
- Ανάπτυξη επιχειρηματικών και χρηματοδοτικών σχεδίων
- Βελτιστοποίηση νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας
- Ενδυνάμωση οικονομικής διαχείρισης και ελέγχου
- Μείωση λειτουργικού κόστους/αύξηση παραγωγικότητας
- Προώθηση ανταγωνιστικότητας και πωλήσεων
- Αξιοποίηση πλεονεκτημάτων τεχνολογικών υποδομών και μεθόδων
- Βελτίωση διαχείρισης και απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού
- Διαχείριση έργων (project management)
- Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) σύντομης διάρκειας,
συνέδρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις
www.kemel.gr
ATHENS ΣYNERGIES

Το ATHENS ΣYNERGIES είναι οι 6 σύνδεσμοι των επιχειρήσεων που συμπράττουν στο INNOVATHENS και εκπροσωπούν πάνω από 300 εταιρίες από πεδία εξαιρετικά προγμένης τεχνολογίας και συγκεκριμένα αυτά των κινητών εφαρμογών, της μικροηλεκτρονικής, της βιοτεχνολογίας, του λογισμικού ανοικτού κώδικα, των νεοφυών επιχειρήσεων και των εφαρμογών αεροδιαστημικής τεχνολογίας.
Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α. Ο ΣΕΚΕΕ έρχεται να τονώσει την καινοτομική δραστηριότητα μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών εφαρμογών, με στόχο την επιχειρηματική τους ανέλιξη και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όραμα του ΣΕΚΕΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών στον τομέα των mobile applications, με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει οικονομική άνθιση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας. www.hamac.gr
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού , του Ανοιχτού Περιεχομένου , των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων του, βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών του και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, FAB LAB ATHENS και μέλος του Open Government Partnership (OGP), είναι ο ελληνικός κόμβος του Open Data Institute, μέλος του Open Budget Initiative και μέλος του Open Policy Network.
Συνεργάζεται επίσης με το δίκτυο Enterprise Europe Network Hellas στον κλάδο των ΤΠΕ με στόχο να ενισχυθεί το δίκτυο των επιχειρήσεων *που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοιχτού Λογισμικού, μέσα από την υλοποίηση δράσεων που βοηθούν την ενημέρωση, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιρειών αυτών.* Εννέα μέλη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχουν στο έργο του ΕΔΕΤ, Μονάδες Αριστείας Ανοιχτού Λογισμικού που έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης για την ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σε 10 θεματικές περιοχές.
Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.)
Η Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.ΒΗ) ιδρύθηκε το 2005 με χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό και με αντικείμενο την προώθηση της Ελληνικής βιομηχανίας ημιαγωγών, μικρο & νανοηλεκτρονικής και ενσωματωμένων συστημάτων. Η ΕΝ.Ε.Β.Η έχει 50 εταιρείες μέλη του τεχνολογικού κλάδου και πάνω από 30 πανεπιστημιακά ιδρύματα μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. www.hsia.gr
Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBIO)

Το Hellenic BioCluster (HBio) είναι η πρώτη Ελληνική συστάδα στο χώρο των βιοεπιστημών με μέλη από τους χώρους της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας, των βιοδιαγνωστικών, ιατρικών συσκευών και εξειδικευμένων υπηρεσιών. Έχοντας ιδρυθεί το 2006 από μια αρχική ομάδα 8 εταιρειών και του δικτύου ΠΡΑΞΗ / HELP-FORWARD Network, του ΙΤΕ Κρήτης, το HBio απαριθμεί σήμερα πάνω από 30 μέλη με ισχυρό καινοτομικό και εξαγωγικό προσανατολισμό. Το HBio στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη του κλάδου των βιοεπιστημών στην Ελλάδα, να τον αναδείξει στην διεθνή αγορά και να προωθήσει ερευνητικές και επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των μελών του και διεθνών οργανισμών και ερευνητικών ομάδων. Το HBio είνια συχνός συνομιλητής της Ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα πολιτικής και σχεδιασμού στους χώρους της καινοτομίας και υγείας. Είναι επίσης ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας Σynergies με σκοπό την προώθηση των διατομεακών συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες συστάδες σε χώρους υψηλής καινοτομίας και προστιθέμενης αξίας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης και της υποστήριξης των νέων γενεών, το HBio προσφέρει χορηγίες σε συνέδρια και μαθητικούς διαγωνισμούς στους χώρους των βιοεπιστημών, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)
Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους της εγχώριας βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας και εφαρμογών. Το σύνολο των μελών αποτελούν Ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 1000 εργαζόμενους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων αποτελεί προσωπικό με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, κυρίως στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Τα μέλη της ΕΒΙΔΙΤΕ εκπροσωπούν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του εγχώριου ερευνητικού και παραγωγικού δυναμικού στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και των εφαρμογών αυτής.
- H ΕΒΙΔΙΤΕ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό και σύμφωνα με το καταστατικό της βασικοί στόχοι της είναι:
- Η προβολή και προώθηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών εντός και εκτός Ελλάδος. Η επαφή, αλληλεπίδραση και ο συντονισμός των συμμετεχόντων φορέων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Βιομηχανίας Διαστημικής Τεχνολογίας και γενικότερα της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.
- Η ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, καθώς επίσης και με αντίστοιχους οργανισμούς χωρών του εξωτερικού. Η συνεργασία και ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των μελών της, καθώς και με παρεμφερείς εταιρείες ή οργανισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
- Η βέλτιστη αξιοποίηση της συμμετοχής της Ελλάδας ως το 16ο κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) και τις ευκαιρίες βιομηχανικής ανάπτυξης που απορρέουν από την συμμετοχή αυτή.
- Η συμβολή στην διεύρυνση της συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Διαστήματος και Ερευνητικών Κέντρων ή/και Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδος, τα οποία δραστηριοποιούνται σε σχετικούς με το διάστημα τεχνολογικούς τομείς.
- Η συμβολή στην αναζήτηση και αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης που έχουν σχέση με την έρευνα και την ανάπτυξη σε τομείς δραστηριότητας των μελών της ΕΒΙΔΙΤΕ, καθώς και στη δημιουργία διαδικασιών προώθησης των πορισμάτων των ερευνών αυτών.
- Η προώθηση των δραστηριοτήτων στους τομείς όπως: οι τηλεπικοινωνίες, η τηλεπισκόπηση – τηλεμετρία, οι παρατηρήσεις Γης για θέματα παρακολούθησης και προστασίας περιβάλλοντος, οι εφαρμογές Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS), οι εφαρμογές για ναυσιπλοΐα και πλοήγηση, οι εφαρμογές πολυμέσων καθώς και τα νέα υλικά με εφαρμογές στο διάστημα.
Τ.: +30.210.67.71.975 e.: kordikori@epicos.com Στρατήγη 7, 15451 Νέο Ψυχικό, Ελλάδα, www.hellenic-asi.org
Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ)
Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των δημιουργικών Ελλήνων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας με χαρακτηριστικά καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης ως του μόνο αποτελεσματικού μέσου για τη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση της ξεκίνησε τον Ιούνιο 2011 και η τυπική της ίδρυση έγινε τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Σήμερα αριθμεί περισσότερες από 80 νεοφυείς επιχειρήσεις ως μέλη ενώ η κοινότητά της περιλαμβάνει πάνω από 1200 άτομα. Η στρατηγική της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων αναφέρεται στην ενίσχυση πέντε κλάδων όπου η γεωοικονομία, το συμβολικό & το ανθρώπινο κεφάλαιο συνδυάζονται δίνοντας διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ήτοι: α) Πολιτισμός & Τουρισμός, β) Αγροτική Οικονομία & Γαστρονομία, γ) Ενέργεια, δ) Υψηλή Τεχνολογία και ε) Μεταφορές. Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών επιχειρήσεων προωθεί θέσεις, δράσεις και πολιτικές που υλοποιούν την παραπάνω στρατηγική ενώ παράλληλα ενισχύει την εσωτερική και εξωτερική δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσεων και οργανώνει δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης των επιχειρηματιών. Τέλος σε συνεργασία με το European Business Angels Network έχει προχωρήσει στη δημιουργία των Hellenic Angels, του πρώτου Business Angels Network στην Ελλάδα. www.hellenicstartups.gr
ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS επιλέγονται εξειδικευμένα στελέχη που προσφέρουν δωρεάν και σε εξατομικευμένη βάση τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τους σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως:
• Οικονομική διαχείριση
• Λογιστική υποστήριξη
• Μάρκετινγκ
• Εξαγωγές
• Νομική κάλυψη και προστασία πνευματικών δικαιωμάτων